Лайм

На церемонії Оскар-2020 назвали Кращий фільм - кому дісталася головна статуетка

Американські академіки назвали головного лауреата

У ніч на 10 лютого в Лос-Анджелесі пройшла 92-а церемонія вручення кінопремій Оскар-2020. Головною в переліку нагород зазвичай вважається статуетка за "Кращий фільм", і цього року вона дісталася картині "Паразити" режисера Пона Джун-Хо.

Всього ж картина зібрала чотири статуетки. У їх числі категорії "Кращий іноземний фільм", "Кращий оригінальний сценарій" і "Кращий режисер". До того ж це перша не англомовна картина, яка отримала головний "Оскар".

У центрі сюжету південнокорейського комедійно-драматичного фільму - історія безробітної родини, яка будь-що-будь вирішує виправити своє фінансове становище за рахунок іншої вельми забезпеченої сімейної пари. Ось тільки нероби обирають для цього не найтривіальніший спосіб.

"Оскар" для картини "Паразити" - не перша велика нагорода. У травні минулого року фільм був удостоєний Золотої пальмової гілки 72-го Каннського кінофестивалю.

  • Церемонія вручення кінопремій Оскар-2020 відбулася традиційно в театрі "Долбі". Пряму трансляцію із його зали вели 225 країн, у їх числі і Україна.
  • Дивіться також за посиланням повний список лауреатів премії Оскар-2020 у 24-х номінаціях.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: Оскар-2020

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї