Лайм

Серіал "Спійматі Кайдаша" піднімає проблему стосунків у родині. Ось як з цим складається у його акторів

Тарас Цимбалюк, Антоніна Хижняк та Григорій Бакланов про особистий досвід взаємин з близькими

На початку березня канал СТБ презентував новий серіал "Спіймати Кайдаша". Сценарій Наталки Ворожбит віддалено заснований на повісті "Кайдашева сім'я" Івана Нечуй-Левицького і піднімає проблему відносин батьків та дітей, зачіпає і тему недомовленостей між сусідами. Незабаром після прем'єри theLime поцікавився, як з цим складається у його акторів - Тараса Цимбалюка, Антоніни Хижняк та Григорія Бакланова.

Фото: канал СТБ

- Як складаються стосунки з родиною?

Тарас Цимбалюк (Карпо Кайдаш): Стосунки з родичами у мене складаються чудово. Це головне джерело любові в моєму житті, завдяки якому хочеться творити. Над будь-якими стосунками треба працювати, а над стосунками з кровними родичами ще більше. Це найближчі люди в твоєму житті. Потрібно це усвідомити і над цим працювати.

Антоніна Хижняк (Мотря): З родичами і батьками стосунки хороші. Мабуть через те, що не живемо разом (сміється). Як каже мама: "Чим далі живеш, тим рідніше будеш".

Григорій Бакланов (Лаврін Кайдаш): Мені дуже пощастило. Мої батьки і батьки моєї нареченої дуже добре прийняли нас і за весь час у нас не було жодного конфлікту. Нам сказали одне: головне, щоб разом вам було добре. Звичайно, саме по собі знайомство з батьками - це доволі нервовий епізод. Треба також розуміти, що і для батьків це теж хвилююча зустріч. Благо, ми відразу один одного зрозуміли і швидко знайшли спільну мову. Тепер ми одна велика повноцінна родина. Ми постійно підтримуємо зв'язок і намагаємося завжди бути єдиним цілим. Ми можемо не приймати вчинки одне одного, але ніколи не відмовимо у допомозі. І незважаючи на те, що ми живемо в різних містах і країнах, ми не втрачаємо контакт, допомагаємо один одному, збираємося разом на великі свята.

- Як уживатися з батьками під одним дахом?

Тарас Цимбалюк (Карпо Кайдаш): Прекрасно. Головне, не робити таку ж помилку, як персонажі серіалу. Треба прислухатися один до одного, йти один одному на зустріч.

Антоніна Хижняк (Мотря): У всіх має бути особистий простір. Не тільки у фізичному плані, а й у психологічному. Це запорука здорових взаємовідносин у родині. Люди часто хочуть переробити чи перевиховати інших - дохлий номер. Якщо не можете прийняти людину з її недоліками, то або шукайте іншу людину, або займіться краще собою.

Григорій Бакланов (Лаврін Кайдаш): Раджу всім вже зі студентських років жити окремо. Під час навчання в університеті я жив у гуртожитку і вважаю, це йде на користь. Ти в першу чергу вчишся самостійно піклуватися про себе, швидше дорослішаєш. І тим більше, якщо ви заводите родину. Ми з Настею після випуску рік жили з батьками і як тільки зібрали трохи грошей, відразу зняли квартиру. Не через те, що з батьками було важко і незатишно. Просто тільки самостійно ви зможете сформувати свою особисту родину і навчитися жити як пара (як чоловік і дружина). Тільки власний досвід має значення.

- Як створити правильну атмосферу і налагодити відносини між батьками і коханою людиною?

Тарас Цимбалюк (Карпо Кайдаш): Будь-які стосунки - це складний механізм, над яким працюють завжди дві людини. Ніколи не варто когось звинувачувати, оскільки в будь-якій дії кожної людини лежить вина іншої сторони. Бувають речі, які ми в серіалі показали: живуть під одним дахом шість осіб, три пари - здорові красиві люди, нічим не обділені. І вони просто один одного не чують.

Антоніна Хижняк (Мотря): Єдине, що можу сказати, батьки завжди довіряли моєму вибору. Ніколи жодного спротиву, чи якихось непрошених порад щодо вибору другої половинки я не чула. Завжди казали "Це твій вибір, тобі з ним жити". Після цього розумієш, що рішення приймаєш ти, і саме ти несеш за це відповідальність. Таке собі "щеплення" від позиції жертви. В цьому плані я дуже вдячна батькам за їхнє розуміння і довіру.

Григорій Бакланов (Лаврін Кайдаш): Секрет у повазі. І взаєморозумінні. Мене і мою Настю виховували завжди поважати старших. Але і також вчили всі свої конфлікти вирішувати самостійно - не треба виносити сміття з дому. А мама, в свою чергу, ніколи не втручалася в особисте життя. І всі живуть мирно.

Фото: канал СТБ

- Як складаються стосунки з сусідами?

Тарас Цимбалюк (Карпо Кайдаш): Для мене ця тема і близька, і одночасно дуже далека. З одного боку, я бачив, як сусіди сварилися. Але з іншого - у мене такого не було вдома. Мої батьки завжди знаходили спільну мову. І намагалися звертати увагу на позитивні сторони один одного. Я вважаю, що потрібно бути мудрим. Це дуже важко і до цього потрібно прийти.

Антоніна Хижняк (Мотря): Ну у мене з сусідами ніяких ексцесів не було. Я багато працюю, вдома тільки ночую, вони мене навіть не бачать (посміхається). Але зазвичай, з усіма намагаюся знайти спільну мову.

Григорій Бакланов (Лаврін Кайдаш): У кожного є сусіди, з якими складно знайти спільну мову. І я не виключення. Тому ми намагаємося звести спілкування з такими людьми до нуля. Якщо вони не буйні - цього вже достатньо (посміхається).

Читайте незабаром на theLime інтерв'ю з Наталкою Ворожбит про роботу над серіалом "Спійматі Кайдаша": в ньому сценарист і драматург розповіла про те, чому скандинави не зрозуміють персонажів серіалу, що заважає розвитку українського кіно і телебачення, як знімати популярний продукт українською, і як виховувати у телеглядачів патріотизм.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: серіали

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї