Лайм

Канал HBO покаже документальний фільм про переслідування геїв у Чечні: трейлер

Фільм Девіда Франса отримав приз глядацьких симпатій на Berlinale 2020

30 червня телеканал HBO покаже документальний фільм "Ласкаво просимо до Чечні". Він розповість про переслідування представників ЛГБТ-спільноти у кавказькій республіці. В YouTube з'явився перший трейлер картини.

Режисером фільму став номінант "Оскара" Девід Франс ("Як пережити чуму"). Зйомки проводилися не тільки за межами Чечні, а й безпосередньо на її території. При цьому обличчя більшості героїв будуть приховані.

Відповідно до опису, героями картини стали люди, які шукають способи покинути Чечню, а також співробітник "Російської ЛГБТ-мережі" та директор Московського ком'юніті-центру для ЛГБТ-ініціатив, які намагаються їм в цьому допомогти.

Світова прем'єра фільму відбулася в січні цього року на Sundance Film Festival в США. Вже наступного місяця картина Франса отримала приз глядацьких симпатій на Berlinale в Німеччині.

  • Раніше інсайдери Variety повідомили, що американські кіноакадеміки розглядають варіант перенесення церемонії "Оскар", запланованої на лютий 2021 року. Причиною стали пандемія коронавируса та її наслідків, які також відбилися і на кіноіндустрії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: кіно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї