Лайм

6 вічних фільмів на Хелловін для перегляду з друзями

Проведіть вечір із родиною або другою половинкою

Вже на цих вихідних, а саме – у неділю, 31 жовтня, багато хто відзначатиме найстрашніший день у році – Хелловін. І якщо ви вже прикрасили будинок до свята і навіть вирізали світильник Джека з гарбуза, радимо придумати розваги для гостей. theLime зробив для вас добірку вічних фільмів, які можна подивитися разом із друзями або другою половинкою.

"Хелловін" (1978-2022)

"Хелловін" - це серія фільмів жахів про холоднокровного вбивцю у масці Майкла Майєрса. Перший з них вийшов у далекому 1978 році, він має 8 сіквелів. А 2007 року сценарист-режисер Роб Зомбі створив ремейк фільму 1978 року. Фільм - пряме продовження до оригінальної картини, який ігнорує всі попередні сіквели, вийшов 2018 року, а заключна частина "Хелловіна" запланована на 2022-й.

"Кошмар на вулиці В'язів" (1984-2010)

Ще одна серія фільмів жахів. Налічує 9 фільмів, 2 телевізійні шоу, серію документальних фільмів, книг та коміксів. Сюжет побудований навколо Фредді Крюгера - примарного маніяка-вбивці у виконанні Роберта Інґлунда. Крюгер вбиває у снах підлітків, що мешкають у вигаданому місті Спрінгвуд. Як мотив убивця використовує помсту батькам цих дітей, які влаштували самосуд над ним багато років тому.

"Кошмар перед Різдвом" (1993)

Найкращим фільмом про Хелловін вважається повнометражний ляльковий анімаційний фільм-мюзикл "Кошмар перед Різдвом" американського режисера Генрі Селіка та продюсера Тіма Бертона. Це і казка, і комедія, і трохи жахіття, і просто хороший мультфільм. Саме в ньому прозвучала пісня "This is Halloween", яка стала гімном Дня всіх святих.

Його дія відбувається в місті Хелловін, де живуть різноманітні монстри. Основна їхня мета — грамотно організувати переддень Дня всіх святих і як слід лякати людей. Сюжет розгортається, коли Джек Скеллінгтон, один із мешканців Хелловіна, випадково знаходить портал у місто Різдва і, щоб розвіяти щорічну одноманітність, вирішує відзначати це нове свято.

"Сонна Лощина " (1999)

Готичний фільм жахів режисера Тіма Бертона, вільна екранізація новели "Легенда про Сонну Лощину" Вашингтона Ірвінга. Герой фільму, нью-йоркський констебль (нижчий поліцейський чин – ред.) Ікабод Крейн вирушає до села Сонна Лощина розслідувати загадкову серію вбивств, скоєних містичним Вершником без голови. Головну роль у фільмі зіграв неперевершений Джонні Депп.

"П'ятниця 13-те" (2009)

Американський фільм жахів, який є рімейком однойменної картини 1980 року. Автори вигадали нову історію, проте за основу сюжету взяли події перших чотирьох фільмів класичного серіалу. Також було змінено концепцію основного персонажа, Джейсона Вурхіза, який став спритнішим. Крім того, минуле персонажа було показано таким чином, що мало змусити глядачів частково співпереживати Вурхізу, проте не настільки, щоб вони забули про те, що він кровожерний вбивця.

"Воно " (2017)

Це фільм жахів режисера Енді Мускетті, який вийшов на екрани 2017 року. Картина заснована на першій частині однойменного роману американського письменника Стівена Кінга, що розповідає про сімох підлітків, яких тероризує Пеннівайз. Це істота, яка може приймати різні образи та черпає свою силу зі страхів, ненависті та розчарування. У 2019 році на екрани вийшла друга частина дилогії під назвою "Воно 2".

  • Раніше ми розповіли, якими простими закусками доповнити святковий фуршет на Хелловін.
  • Читайте також на theLime про ідеї макіяжу, які замінять костюм на Хелловін.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї