Лайм

Поліцейських налякала Tesla без водія - авто розігналося, поки люди всередині солодко спали

Той випадок, коли переваги безпілотного автомобіля перетворилися в недоліки

У Канаді безпілотний автомобіль Tesla розігнався до швидкості більше 150 км / год, поки його водій і пасажир спали на відкинутих сидіннях. Безтурботний їздець прокинувся лише після того, як поліція влаштувала за ним погоню, пише BBC.

Фото: ALBERTA RCMP

Коли поліція включила проблискові маячки, а інші транспортні засоби з'їхали з дороги, Tesla Model S прискорилася. Тепер 20-річному водієві, який під час погоні солодко спав, доведеться постати перед судом. Спочатку його звинуватили в перевищенні швидкості і на добу заборонили керувати транспортом, але в підсумку правопорушення кваліфікували як "небезпечне водіння".

"Ніхто не дивився в лобове скло, щоб побачити, куди їде машина, - говорить сержант поліції Даррі Тернбулл. - Коли ми включили проблискові маячки, Tesla розігналася. У машині нікого не було, але вона прискорилася, тому що смуга попереду була вільна. Я працюю в поліції більше 23 років, і я втратив дар мови. Я ніколи раніше не бачив нічого подібного. Звичайно, адже раніше таких технологій не було".

Наразі Tesla вважаються безпілотними автомобілями другого рівня автоматизації. Це означає, що хоча автопілот повністю управляє машиною, водій має стежити за їздою і бути готовим покласти руки на кермо.

  • Стоматолог, видалив пацієнтові зуб на гіроскутері, отримав 12 років в'язниці. Лікар виявився не тільки поганим жартівником, а й цинічним шахраєм.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео