Лайм

У мережі висміяли провальну реставрацію статуї в Іспанії: схоже, це спадкоємець "Пухнастого Ісуса"

Статуя на фасаді будівлі 1922 року перетворилася на мультяшного персонажа

Через 8 років після того, як 80-річна прихожанка зіпсувала своєю реставрацією фреску Ісуса в місті Борха, іспанські горе-реставратори знову опинилися в центрі уваги. Цього разу від їхніх умілих рук постраждала статуя на одному з будинків історичного центру міста Паленсія.

Фото: AP

Фото: facebook.com/antonio.capelartista/

Місцевий художник Антоніо Капел помітив оновлену статую і завантажив її фотографії в Facebook. "Паленсія, колиска художників, - написав чоловік. - Що ж, хтось створив цей шедевр, нового" Христа "з Борхи. І йому, безумовно, заплатили за це. Але більший злочин скоїла людина, яка це замовила. Схоже на мультяшного персонажа".

У коментарі CNN Капел сказав, що йому не вдалося з'ясувати, хто відповідальний за провальну реставрацію, але натовпи людей вже збираються поглянути на неї після публікації фотографій в соцмережах і ЗМІ. "Не розумію, чому реставратори-любителі думають, що можуть взятися за ці проекти, і чому особи, відповідальні за твори мистецтва, дозволяють таку роботу", - говорить він.

Так статуя виглядала до реставрації.

Статуя жінки є частиною фасаду будівлі на історичній вулиці Калле Майор в Паленсії. Професійна асоціація реставраторів Іспанії також відреагувала на кричущий інцидент, написавши у своєму Твіттері: "Це не реставрація. Це непрофесійне втручання". Тим часом користувачі мережі вже назвали статую "Голова-картопля з Паленсії".

Нагадаємо, що в 2012 році Сесілія Хіменес з міста Борха зголосилася відреставрувати фреску Ісуса на церковній стіні. І хоча роботу жінки розкритикували і висміяли в усьому світі, вона все ж стала сенсацією і привабила в Борху тисячі туристів.

Фото: Wikipedia

  • Мальовані кіноплакати з Гани стали хітом колекціонерів: раніше над ними сміявся весь інтернет, а тепер їх продають за десятки тисяч доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео