Лайм

Шимпанзе з різних зоопарків кожен день спілкуються по відеозв'язку - вони зовсім як люди

Відеоконференції мавп швидко перетворилися на реаліті-шоу

Через погіршення ситуації з Covid-19 у грудні 2020 року зоопарки Чехії закрилися. Щоб їх мешканці не нудьгували без відвідувачів, доглядачі вигадали для них незвичайну розвагу, пише CNN.

Тепер шимпанзе з сафарі-парку Двур-Кралове і зграя із зоопарку Брно можуть спостерігати одне за одним за допомогою великих екранів і відеозв'язку. Хоча відео транслюється без звуку, мавпи дуже цікавляться своїми родичами.

"Спочатку вони підходили до екрану з захисними або загрозливими жестами, була взаємодія, - сказала Габріела Лінхартова із зоопарку Двур-Кралове. - Відтоді вони перейшли в режим "Я в кіно" або "Я дивлюся телевізор". Коли вони бачать напружені ситуації, вони встають. Зовсім як ми, коли дивимося спортивні змагання в прямому ефірі".

Шимпанзе також не проти пожувати перед екраном: спостерігаючи за тим, що відбувається, вони хапають горіхи та інші ласощі.

Відеоконференції шимпанзе щодня транслюються на сайті сафарі-парку, з 8:00 до 16:00. В кінці березня доглядачі вирішать, чи продовжувати їм мавпяче реаліті-шоу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео