Лайм

Бельгійський художник дошкуляє депутатам, які відволікаються на смартфони - в цьому йому допомагає ШІ: відео

Думки щодо проекту художника у соцмережах розділилися

Бельгійський художник Дріс Депуртер знайшов спосіб контролювати місцевих депутатів, які залипають у смартфонах під час засідань парламенту. У цьому хлопцю допоміг штучний інтелект (ШІ).

Всі засідання парламенту Фландрії транслюються у прямому ефірі на YouTube. Часом вони тривають по чотири-п'ять годин, і за цей час депутати, звичайно, вдаються до грішків. Депуртер вже давно не стежить за роботою "слуг народу", замість нього це робить штучний інтелект, навколо якого художник побудував цілий проект The Flemish Scrollers.

Суть його полягає в тому, що як тільки хтось із політиків подивиться у смартфон, він одразу ж отримує твіт (або коментар в Instagram) з коротким відео з камер спостереження та проханням приділяти увагу роботі.

"Дорогі Барт Соммерс і Ян Ямбон, будь ласка, зосередьтеся".

Згідно з інформацією на сайті The Flemish Scrollers, працює проект за допомогою технологій машинного навчання: алгоритм розпізнає в кадрі телефони та обличчя їхніх власників.

The Flemish Scrollers Фото: driesdepoorter.be

Однак думки користувачів соцмереж щодо проекту Депуртера розділилися: одні звуть його "найважливішим творінням на світі", інші сварять художника за надмірну увагу до смартфонів (нібито депутати можуть брати телефони у справі), а також за порушення приватності.

  • Дивіться також на theLime, як ветерану показали фото його молодої дружини, яке ожило завдяки ШІ, і він розплакався. Відео миліше сьогодні вже не буде.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео