Лайм

Коти – справжні майстри маскування. Спробуйте знайти їх на цих фото

На це може піти чимало часу

Домашні улюбленці постійно дивують своїх господарів, роблячи це без особливих зусиль. Схоже, їм подобається таким чином проявляти свою безпосередність. І поки один пухнастий звір навчився відкривати лапою великі двері, інші тварини можуть продемонструвати майстер-клас з ідеального маскування.

У котів є ця надздібність - ховатися так, щоб їх потім не могли знайти годинами. У такі моменти власникам нічого іншого більше не залишається, окрім як спостерігати за цим та зафіксувати на фото. Котячі хованки стали настільки популярними, що в соціальній мережі Twitter люди створили сторінку під назвою "На цьому зображенні немає кота". Сюди користувачі мережі завантажують кумедні кадри, на яких уміло маскується кіт.

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Проте ховаються пухнасті улюбленці не лише заради забави. Виявляється, є й інші можливі причини такої поведінки. Розібратися в цьому питанні виданню Bored Panda допоміг експерт зі здоров'я, харчування та поведінки домашніх тварин Олег Бойко. За його словами, прагнення кішок сховатися може бути пов'язане з їхніми інстинктами та тим фактом, що вони почуваються в безпеці, коли ховаються.

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

"Причин, чому саме кішка ховається, багато: від страху до побоювань щодо незнайомих предметів або гостей. Зазвичай така поведінка є нормальною і не повинна турбувати власників улюбленців. Ситуація може бути проблемою в тому випадку, коли кішка ховається протягом тривалого часу. Це також може бути ознакою того, що кішка живе у стресовому чи негативному середовищі", - пояснив детальніше Бойко.

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

Фото: twitter.com/Thereisnocat

"Однак майте на увазі, що кожна кішка має індивідуальні особливості, і деякі представники сімейства котячих більш незалежні, ніж інші", – резюмував експерт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео