Лайм

Мультсеріал "Гріфіни" висміяв життя в Росії і розлютив депутатів країни-агресора

Дія епізодів відбувається у Челябінську

Популярний мультсеріал "Грифіни" (Family Guy), який виходить у США з 1999 року, випустив два епізоди, які висміюють життя в Росії. Жорстка сатира, яку багато глядачі визнали правдоподібною, викликала обурення в РФ, а депутатка Держдуми від Челябінська Яна Лантратова вже закликала заборонити показ серій, що "порочать" її місто.

19 епізод 21 сезону називається "З Росії з любов'ю". У ньому персонажі "Гріффінів" Мег, Стьюї та Брайан приїздять до Челябінська, щоб відновити вкрадений російським хакером аккаунт в Instagram. Там вони зустрічають хакера Івана, який зізнається, що зламав Instagram тільки для того, щоб відчути, що живе гарним американським життям.

В епізоді зображені бездомні, гори сміття та бруду, зруйновані будинки, алкоголіки, токсичні відходи та тотальний контроль влади над життям людей. Росіяни у ньому п'ють, мочаться у корита, копаються на звалищах, б'ють чоловіка з українським прапором.

Читайте також: Мама купила трактор: учасники з Хорватії на "Євробаченні-2023" висміяли Росію та Білорусь.

20 епізод "Грифінів" "Доросла освіта" продовжує російську історію. У ньому Мег залишається з Іваном і виходить за нього заміж, але випадково чує, як чоловік зловтішається, що використав її тільки заради грін-карти, аби дістатися США. В якості помсти Мег публікує кілька твітів від імені Івана, критикуючи спосіб життя росіян, після чого його вбивають спецслужби.

"Такі мультфільми - це усвідомлена робота проти Росії, - обурилася депутатка із Челябінська. - Інформаційна війна через художні твори. У книгах, підручниках, фільмах і навіть мультфільмах спеціально створюють образ РФ як країни, де всі незадоволені життям, п'ють, вживають наркотики, беруть хабарі. Сподіваюся, керівництво телеканалів це зрозуміє та обмежить показ деяких сюжетів".


Представники Хорватії на "Євробаченні" нагадали світові про злочини Росії в Україні: відео

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео