Лайм

У Києві виконали знакові пісні незалежної України, але шоу може обернутися для Зеленського скандалом

Гурти "Бумбокс" та "Океан Ельзи" не давали згоди на використання своїх пісень під час концерту

24 серпня в Україні святкують День незалежності. З цього приводу на Софіївській площі в Києві відбулися святкові заходи, а також міні-концерт "Пісенна історія сучасної України", в рамках якого Олег Винник, Вєрка Сердючка, Ніна Матвієнко, Джамала, Потап та інші артисти виконали знакові пісні, які вийшли за останні 29 років.

І все б нічого, от тільки у деяких артистів виникли питання до Офісу президента. Зокрема представники гуртів "Океан Ельзи" та "Бумбокс" заявили, що не давали згоди на виконання їхніх пісень іншими артистами. На сторінці гурту Святослава Вакарчука у Facebook з'явилося відповідне звернення до команди Зеленського.

"Україна - це Європа. Європа - це повага до прав, в тому числі авторських. Чи не так, Офіс Президента України?" - поцікавилися представники ОЕ.

Інформацію про те, що пісні "Вахтерам" (гурту "Бумбокс") і "Там, де нас нема" ("Океан Ельзи") прозвучали без відома артистів-правовласників, "Громадському" підтвердили в обох гуртах.

"Ні, звичайно, ніхто не питав", - відповів на запитання журналістів менеджер "Бумбокс" Олексій Согомнов. У свою чергу, представниця ОЕ Вікторія Хоменко сказала наступне: "Ні, не давали дозвіл! Більш того [організатори концерту] навіть не зверталися".

Ні гурту ОЕ в Facebook, ні журналістам цю ситуацію в Офісі президента поки ніяк не прокоментували.

  • До Дня незалежності України theLime поспілкувався з українськими артистами, імена яких вже були на слуху в роки "перебудови". Ми попросили їх згадати кінець 80-х і початок 90-х, розповісти про своє бачення незалежної держави, очікування та реаліях сучасності. Читайте в ці дні на сторінках розділу бесіди з Богданом Бенюком, учасниками гурту "Брати Гадюкіни", Павлом Зібровим, Ніною Матвієнко, Романом Балаяном та Ольгою Сумською.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни