RU  UA

Дізнатися

Король Таїланду повернув почесті наложниці, яку раніше вигнав через конкуренцію з королевою

Майже рік місцезнаходження Сінінат Вонгваджірапакді залишалося невідомим

Король Таїланду Маха Вачіралонгкорн повернув військові звання і нагороди своїй наложниці Сінінат Вонгваджірапакді. BBC повідомляє, що жінку, раніше звинувачену в спробі узурпувати владу і підірвати престиж королеви Сутхіди, визнали невинною.

Раніше повідомлялося, що 35-річна Сінінат намагалася перешкодити коронації четвертої дружини короля Сутхіди Вачіралонгкорн, і просила призначити на цю роль її. Її також звинувачували в "поганій поведінці і нелояльності щодо монарха", і з тих пір кілька місяців жінку не бачили на публіці.

Подробиць про повторне призначення Сінінат небагато, але в новій заяві палацу говориться, що "відтепер буде так, ніби її ніколи не позбавляли військових звань або королівських нагород".

Сінінат Вонгваджірапакді народилася в 1985 році на півночі Таїланду і працювала медсестрою, перш ніж вступити в стосунки з тодішнім наслідним принцом Махою. Врешті-решт вона стала охоронцем, пілотом і парашутисткою, приєднавшись до королівської гвардії. На початку 2019 роки її призначили генерал-майором. Незабаром після того, як король Таїланду одружився на Сутхіді, Сінітат отримала титул першого королівського консорта. У цьому статусі вона перебувала всього 3 місяці, після чого потрапила в немилість.

У схожу ситуацію раніше потрапляли дві колишні кохані тайського короля. Його друга дружина в 1996 році втекла в США, і він відмовився від чотирьох синів, яких вона йому народила. У 2014 році монарх позбавив усіх титулів і вигнав з палацу свою третю дружину Шрірасмі Суваді, а її 15-річного сина віддав на виховання в Німеччину.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии