RU  UA

Дізнатися

Папа римський розповів про "чуму" страшнішу, ніж коронавірус

Франциск попередив віруючих про небезпеку пліток

На недільній проповіді у Ватикані папа Франциск назвав плітки чумою гірше, ніж Covid-19. Associated Press повідомляє, що глава католицької церкви відхилився від підготовленого тексту, щоб поскаржитися на плітки в церковних громадах.

Фото: Wikipedia

"Диявол - це найбільший пліткар, який своєю брехнею намагається розділити церкву, - сказав Франциск. - Будь ласка, брати і сестри, давайте спробуємо не пліткувати. Плітки - це чума гірше, ніж Covid. Гірше. Давайте докладемо великих зусиль і не будемо розпускати плітки".

Папа порадив виправляти людей в особисто, коли вони роблять щось неправильно, але його коментарі сподобалися не всім. Не виносячи проблеми на публіку, католицька церква не змогла вирішити проблему сексуального насильства. Жертви, що пережили домагання і насильство, неодноразово заявляли, що така форма "братнього виправлення" дозволила насильству розростатися в церкви і допомогла уникнути покарання як священикам-злочинцям, так і начальству, що їх покривало.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие