RU  UA

Дізнатися

Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру - і це не найдивніший кандидат в її історії

Серед минулих номінантів на премію - Адольф Гітлер і Володимир Путін

Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру за допомогу в укладанні мирної угоди між Ізраїлем і Об'єднаними Арабськими Еміратами, повідомляє Fox News. Кандидатуру президента США представив голова парламентської асамблеї НАТО Крістіан Тайбрінг-Джедде. "Намагаючись встановити мир між народами, він зробив більше, ніж більшість інших номінантів на Премію миру", - заявив він.

Фото: Getty Images

У листі до Нобелівського комітету йдеться, що адміністрація Трампа зіграла ключову роль у встановленні мирних відносин між двома країнами. "Оскільки очікується, що інші країни Близького Сходу підуть по стопах ОАЕ, ця угода може змінити правила гри, перетворивши Близький Схід в регіон співпраці і процвітання", - сказано в документі.

Трампу також закидають роль посередника між конфліктуючими Індією і Пакистаном, Північною і Південною Кореєю. "Він перервав 39-річну серію американських президентів, які або починали війну, або залучали Сполучені Штати в міжнародні збройні конфлікти. Останнім президентом, який цього не зробив, був лауреат Премії миру Джиммі Картер", - заявив Тайбрінг-Джедде.

Згідно з офіційним сайтом, на Премію миру цього року претендують 318 кандидатів. Переможець буде оголошений у жовтні 2021 року. Тим часом в історії Нобелівської премії миру було чимало суперечливих кандидатів, включаючи Йосипа Сталіна, Беніто Муссоліні, Адольфа Гітлера і Володимира Путіна. Згідно з волею Альфреда Нобеля, Премію миру слід вручати тим, хто зробить "найбільший внесок в дружні стосунки між націями; в скорочення армій, проведення або агітацію мирних з'їздів".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ