RU  UA

Дізнатися

Папа римський заступився за "плотські втіхи" і назвав їх дарами Бога

Голова католицької церкви здивував ставленням до сексу і їжі

Папа Франциск назвав секс і їжу задоволеннями, дарованими Богом. В інтерв'ю італійському письменникові Карло Петрині голова католицької церкви заявив, що насолоджуватися ними - не гріх, як вчили в минулому "надмірно старанні" церковні керівники, повідомив Newsweek.

Фото: Getty Images

"Задоволення надходить безпосередньо від Бога. Воно ні католицьке, ні християнське, ні чиєсь іще. Воно просто божественне, - сказав папа римський. - Задоволення від їжі і сексуальне задоволення надходять від Бога".

У минулому церква засуджувала плотські втіхи, і Франциск назвав таке ставлення "надмірно моральною і неправильною інтерпретацією християнського вчення".

"Задоволення від їжі потрібно для того, щоб підтримувати здоров'я. Точно так же і сексуальне задоволення робить любов більш красивою і гарантує збереження виду, - сказав 83-річний понтифік. - Погляди, що відкидають такі ключові аспекти життя, завдали величезної шкоди, яка все ще відчувається".

Також папа Франциск сказав, що є набагато більш серйозні проблеми, над якими потрібно працювати, а саме зміна клімату, вирубка лісів і нестійке споживання. Раніше духовний лідер католиків закликав весь світ прислухатися до Паризької угоди про клімат 2015 року.

"Наш нескінченний цикл виробництва і споживання виснажує світ природи. Ліси вилуговуються, верхній шар грунту розмивається, поля виходять з ладу, ростуть пустелі, закисляються моря і посилюються шторми. Творіння стогне!" - сказав Франциск.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

П'ятий шлюб у 93 роки: медіамагнат Руперт Мердок одружився з колишньою тещею Романа Абрамовича

Руперт Мердок женился на россиянке Елене Жуковой, которая была тещей бизнесмена Романа Абрамовича - фото

Суворі обмеження: Тимур Мірошниченко відверто розповів про складнощі другого усиновлення

Тимур Мирошниченко рассказал, почему ему с женой не удается установить второго ребенка – шоумен назвал определенные характеристики

Далі свого носа не бачить: український продюсер розкритикував Олега Кензова, який живе за кордоном

Вадим Лисица раскритиковал Олега Кензова, с которым сотрудничал в прошлом - мужчина назвал артиста тупым