RU  UA

Дізнатися

Національний парк Таїланду знайшов спосіб боротися зі сміттям туристів - вони отримують його назад поштою

Акція покликана навчити туристів більше не смітити

Адміністрація одного з найпопулярніших національних парків Таїланду Кхао Яй відправляє поштою туристам сміття, яке вони залишили на території заповідника.

Як пише BBC, перед входом в парк відвідувачі повинні пройти обов'язкову реєстрацію із зазначенням місця проживання. Це робиться для того, щоб співробітники знали, куди висилати тайський "сувенір".

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Всі пластикові пляшки, бляшані банки, обгортки та інші відходи складаються в картонну коробку і відправляються туристові, який вирішив розбити табір у парку.

Крім того, дані про правопорушників надаються в правоохоронні органи, оскільки викидаючи сміття відпочиваючі порушують Закон про національні парки. Їм може загрожувати великий штраф або тюремне ув'язнення терміном на 5 років.

Адміністрація парку пояснює, що залишене людьми сміття може бути особливо небезпечне для тварин, які можуть спробувати його з'їсти.

Міністр природних ресурсів і навколишнього середовища Варавут Сілпа-Арча показав на своїй сторінці в Facebook, як виглядають коробки зі сміттям, які вже готові до відправки. У кожній посилці знаходиться записка такого змісту: "Ви забули ці речі в національному парку Кхао Яй".

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Кхао Яй - найстаріший національний парк Таїланду, відомий своїми водоспадами, тваринами та пейзажами. Він знаходиться неподалік від Бангкока.

  • Читайте також на theLime, як британець зловив величезну акулу, і вдвічі перевищив рекорд Великобританії, встановлений майже 50 років тому. Але чоловік не зможе стати новим рекордсменом, оскільки відмовився дотримуватися встановлених правил.
  • Австралійська влада намагаються вивести горбатого кита з річки, яка кишить алігаторами, у Національному парку Какаду. Морський ссавець заблукав та опинився в 30 км від свого місця існування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии