Якщо у вашому домі є маленька дитина, ви неодноразово задавалися питанням, що приготувати на десерт або до чаю. При цьому ласощі мають бути не тільки смачними, але й корисними. Сьогодні ми розповімо вам простий рецепт печива із сиру, який не залишить байдужим нікого.
Для приготування приблизно 500 г печива вам знадобляться такі інгредієнти: масло вершкове (100 г), сир (250 г), борошно (170 г), цукор (3-4 ст. л.), розпушувач (1/2 ч. л.), сіль дрібка.
Загальний час приготування печива на сирі приблизно дві години.
Крок 1: Беремо зручний посуд, в який висипаємо сир 9% або 5%, додаємо дрібку солі та розминаємо виделкою до однорідної маси, бажано без грудочок.
Крок 2: Розтоплюємо вершкове масло - для цього можна використовувати мікрохвильову піч. Змішуємо його з сирною масою.
Крок 3: Беремо борошно, просіюємо його через сито - так воно насичується повітрям, яке потім допомагає тісту краще випікатися. Обов'язково додаємо в борошно розпушувач.
Крок 4: Домішуємо борошно в сир, вимішуючи отриману масу ложкою, а краще - руками. Скачуємо тісто в кулю, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину. Таким чином тісто стане еластичним і не буде кришитися при розкачуванні.
Крок 5: Через 1-1,5 години дістаємо наше сирне тісто, даємо йому трохи нагрітися при кімнатній температурі приблизно 10-15 хвилин. Посипаємо поверхню, на якій будемо розгортати тісто, борошном.
Крок 6: Розкачуємо тісто качалкою до товщини приблизно 2-3 мм. Беремо склянку, келих або кулінарне кільце діаметром близько 10 мм і вирізаємо кружечки.
Крок 7: Кожен кружечок з одного боку вмочуємо у миску з цукром і звертаємо навпіл цукровою стороною всередину.
Крок 8: І знову складаємо навпіл, цукром всередину. Виходять четвертинки кола.
Порада: Печиво можна трохи притиснути виделкою - таким чином воно стане схоже на "гусячі лапки".
Крок 9: Беремо деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком, викладаємо наше печиво цукром вгору.
Крок 10: Розігріваємо духовку до 200°С і тільки потім ставимо туди деко з печивом. Випікаємо 20-30 хвилин - у наших ласощів повинна з'явитися золотава скоринка. Потім дістаємо і чекаємо, поки сирне печиво охолоне.
Порада: Для того, щоб відчути смак дитинства, налийте стакан теплого молока або зробіть какао до печива.
Смачного!
- Не знаєте, що приготувати на сніданок? Як щодо незвичайної яєчні з помідорами, перцем і різними приправами під назвою шакшука.
- Також читайте на theLime, як закрити смачну аджику на зиму.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.