RU  UA

Дізнатися

Щура навчили шукати вибухівку і тепер він - герой. Гризуна нагородили медаллю за хоробрість

Гризун виявив 39 наземних мін і 28 снарядів

Африканський щур отримав золоту медаль за пошук вибухівки та мін. Гризун по кличці Магава став першим в світі твариною (не рахуючи службових собак), яке удостоїлося такої нагороди.

Як зазначає ВВС, за свою кар'єру маленький шукач виявив 39 наземних мін та 28 боєприпасів в Камбоджі. На медалі написані слова: "За хоробрість тварин або відданість обов'язку".

Фото: PDSA / PA

Щура навчала спеціалізована благодійна організація Apopo. Після року тренувань тварини, в тому числі й гризуни, проходять сертифікацію.

З 30 тварин, які отримали цю нагороду, Магава - перший щур. "Отримати цю медаль - дійсно велика честь для нас", - сказав виконавчий директор Apopo Крістоф Кокс.

Магава народилася та виросла в Танзанії, її вага становить всього 1,2 кг, а довжина - 70 см. І хоча за розміром вона більше, ніж інші щури, але її ваги достатньо, щоб не підривати міни, проходячи по ним.

Гризун здатний обшукати поле розміром з тенісний корт всього за 20 хвилин - що забере у людини з металошукачем від одного до чотирьох днів.

  • Читайте також на theLime, як бельгійська вівчарка з протезами лап отримала собачу медаль за відвагу. Під час небезпечної операції в 2019 році собака захистила загін британських військових.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации