RU  UA

Дізнатися

У Лондоні з'явився пам'ятник Гаррі Поттеру - він ніби ширяє в повітрі на мітлі

Чарівника зобразили, коли він летить на "Німбусі-2000"

У центрі Лондона відкрили пам'ятник відомому на весь світ чарівникові Гаррі Поттеру - головному герою серії романів британської письменниці Джоан Роулінг. Статуя зображує "хлопчика, який вижив" перед його першим матчем з квідичу.

Як пише Time Out, нова скульптура відлита з бронзи і розташована у чудовому місці. Невисока огорожа та наявність зеленого куща створює відчуття, що Гаррі ширяє в повітрі.

Пам'ятник Гаррі Поттеру Фото: LSQ

Пам'ятник встановлено на площі Лестер-сквер біля кінотеатру "Одеон", де в 2001 році відбулася прем'єра першої частини франшизи - "Гаррі Поттер та філософський камінь".

По сусідству з пам'ятником чарівникові стоять фігури популярних кіногероїв, таких як Мері Поппінс, Бетмена, Багза Банні, містера Біна та ведмедика Паддінгтона.

Всі ці скульптури була зведені в рамках проекту "Сцени на площі" (Scenes in the Square), який покликаний відзначити видатні кіноновинки останнього сторіччя. Проект триватиме до липня 2023 року.

Фото: LSQ

  • Міріам Маргуліс, яка зіграла професора Стебло в серії фільмів про Гаррі Поттера, здивувала зізнанням в нелюбов до чарівного світу Джоан Роулінг.
  • У Таїланді в честь 20-річчя виходу першої книги Джоан Роулінг про Гаррі Поттера видавництво Nanmeebooks випустило ювілейне перевидання всієї колекції оповідань з новими обкладинками. Схоже, це кращі обкладинки з існуючих сьогодні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронте погиб украинский актер театра и кино Евгений Шумилов, который защищал Украину с начала полномасштабной войны

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Певица Алена Омаргалиева рассказала, что пережила три выкидыша - исполнительница призналась, хочет ли еще родить второго ребенка

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнозы букмекеров о победителе Евровидения-2024 - аlyona аlyona и Jerry Heil оказались на третьем месте с вероятностью 13% - таблица