Лайм

У Канаді знайшли величезну білу акулу - за такі розміри її прозвали Королевою океану

П'ятиметрова хижа риба важить 1,6 тонни

Дослідники організації Ocearch виявили у водах Нової Шотландії (Канада) величезну білу акулу, яка важить 1606 кг і має довжину понад 5 метрів. Хижу рибу вже прозвали Королевою океану, а офіційним її ім'ям стало Нукумі, пише CNN.

Фото: twitter.com/OCEARCH

"Ми назвали її Нукумі на честь легендарної мудрої старої бабусі корінних американців мікмак, - йдеться в Facebook Ocearch. - Завдяки новим даним, які ми зібрали, ця акула-матріарх буде ділитися з нами своєю мудрістю довгі роки".

Фото: twitter.com/OCEARCH

Фото: twitter.com/OCEARCH

Нукумі - найбільша з восьми великих білих акул, виявлених Ocearch в ході експедиції. На відео, яке дослідники опублікували в соцмережах, вона лежить на спеціальній платформі, побудованій на борту дослідницького судна, а потім пливе геть.

Організація Ocearch збирає дані про океан і позначає акул, дельфінів, тюленів та інших морських тварин, щоб дізнатися про їхню міграцію і життя. Так, в 2019 році вчені маркували триметрову білу акулу і виявили, що від узбережжя Луненбург вона перемістилася до східного узбережжя США і годувалася недалеко від Маямі.

Великі білі акули - найбільші хижі риби в світі. Нападаючи на здобич, вони виривають з неї шматки, які можуть проковтнути цілими. При цьому такі акули є вразливим видом, і їхня чисельність скорочується.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також