RU  UA

Дізнатися

16-річна школярка на один день стала прем'єр-міністром Фінляндії

Так в північній країні відзначили Міжнародний день дівчаток

16-річна Аава Мурто на один день вступила на посаду прем'єр-міністра Фінляндії, щоб обговорити з урядом вплив технологій на гендерну рівність. Такий незвичайний захід фіни провели на честь Міжнародного дня дівчаток, заснованого ООН, пише New York Post.

Фото: nypost.com / AP

"Доступ дівчаток до технологій - важлива проблема глобального рівності, до якої потрібно ставитися серйозно, - почала Мурто свою доповідь перед членами кабінету міністрів Фінляндії. - Амбіції щодо забезпечення гендерної рівності не виправдаються, поки дівчата не будуть використовувати і розробляти технології".

Школярка обговорила з справжнім прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін, що технічно розвинена Фінляндія може зробити, аби поліпшити можливості дівчаток використовувати і розвивати технології в глобальному масштабі. Сама Марін, до слова, є однією з наймолодших лідерок урядів в світі: крісло прем'єра вона зайняла в 34 роки.

Міжнародний день дівчаток, який з 2012 року відзначається 11 вересня, присвячений специфічним проблемам і загрозам, яким піддаються діти жіночої статі. Фінляндія тим часом займає одне з перших місць в області гендерного рівноправ'я. Санна Марін очолює лівоцентристський коаліційний уряд Фінляндії, який складається з п'яти партій, всі лідери яких - жінки. Також в 1906 році Фінляндія стала однією з перших країн у світі, де всі жінки отримали виборче право.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За несколько часов до старта финала "Евровидения 2024" букмекеры обновили свои прогнозы на победителя - какое место отдают Украине

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представителя Нидерландов Йоста Кляйна дисквалифицировали из "Евровидения-2024" за несколько часов до финала