Лайм

Дощ з крабів та ліс з павутини: 10 кадрів дикої природи від переможців конкурсу топ-фотографів Європи

В цьому році на конкурс було подано понад 19 тисяч робіт з 38 країн

Німецьке співтовариство природної фотографії (GDT) оголосило переможців свого конкурсу European Wildlife Photographer of the Year ("Європейський фотограф дикої природи"). Абсолютним лауреатом став Яспер Дуст з Нідерландів зі своїм кадром "Маска мавпи".

На знімку зображена пригнічена макака, яка знімає людську маску в перерві між виступами в будинку саке на північ від Токіо. "В старі часи японська макака, або сніжна мавпа, була священним релігійним символом, відомим як посередник між богами та людьми. Сьогодні тварина перетворилося на цапа-відбувайла та об'єкт глузувань", - йдеться на сайті конкурсу.

"Маска мавпи", головна премія Фото: gdtfoto.de

В цьому році на конкурс було подано понад 19 тисяч робіт з 38 країн. Їх оцінювали в 10 категоріях: "Птахи", "Ссавці", "Інші тварини", "Рослини і гриби", "Пейзажі", "Підводний світ", "Людина і природа", "Студія природи", "Молоді фотографи до 14 років", "Молоді фотографи від 15 до 17 років".

Переможець в категорії "Птахи" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Інші тварини" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Рослини і гриби" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Пейзажі" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Людина і природа" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Студія природи" Фото: gdtfoto.de

Переможець в категорії "Молоді фотографи від 15 до 17 років" Фото: gdtfoto.de

Учасник категорії "Людина і природа" Фото: gdtfoto.de

Участник категорії "Рослини та гриби"Фото: gdtfoto.de

  • Раніше міжнародний конкурс на найкращу фотографію, зроблену з повітря, Aerial Photography Awards, назвав лауреатів. Головний приз дістався бельгійцеві Себастьену Надю, який був оголошений найкращим аерофотографій 2020 року.
  • Щорічний британський конкурс фотографій дикої природи The British Wildlife Photography Awards в цьому році відзначає 10-річчя. На честь ювілею організатори відкрили ретроспективну виставку під відкритим небом, на якій представлені кращі кадри за всю історію премії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита