RU  UA

Дізнатися

Після суду новий тираж книги "Справа Василя Стуса" вийшов з "бонусом" на форзаці

Заборона на поширення книги може вступити в силу лише з 18 листопада

2 листопада видавництво Vivat випустило новий тираж книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" про українського поета-дисидента. У жовтні суд частково задовольнив позов політика Віктора Медведчука, визнавши деякі фрази в збірнику документів такими, що "порушують честь та гідність позивача", і заборонили його поширення в оригіналі без згоди політика.

Подавши апеляцію, Вахтанг Кіпіані та Vivat скористалися можливістю випустити ще один тираж - 15,000 екземплярів. При цьому нові книги вийшли з "бонусом" на форзаці - рішенням Дарницького районного суду про заборону на поширення книги.

"На форзацах книги розмістили рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18 листопада, і передмову автора, Вахтанга Кіпіані. Тираж в такому вигляді друкується вперше", - розповіла у Facebook гендиректор видавництва Vivat Юлія Орлова.

Примітно, що незабаром "Справа Василя Стуса" також вийде в аудіоверсії. Її озвучить режисер і актор Ахтем Сеітаблаєв.

  • "Справа Василя Стуса" розкриває деталі судів над поетом-дисидентом Василем Стусом, а також описує осінній процес 1980 року, за підсумками якого Стуса засудили до 10 років примусових робіт і до 5 років заслання. У 2019-му Віктор Медведчук, який виступав на тому самому процесі адвокатом поета, заявив, що вимагатиме заборонити поширення книги "будь-яким способом на будь-якій території".
  • Незабаром після рішення суду, міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що закупить частину тиражу "Справи Василя Стуса" для національних бібліотек.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ексдружина Потапа висловилася про заміжжя доньки, яка живе в Польщі

Ирина Горовая рассказала о личной жизни дочери Натальи. Девушка вышла замуж и живет в Польше

Злата Огнєвіч розсекретила, чи піде знову у політику

Певица Злата Огневич рассказала, планирует ли возвращаться в политику. Артистка вспомнила свой предыдущий опыт

Вона приходить у сні: Тоня Матвієнко розповіла, як почувається після смерті матері

Певица Тоня Матвиенко рассказала, что после смерти Нины Митрофановны часто видит ее в своих снах. Артистка до сих пор не освободила комнату от маминых вещей