RU  UA

Дізнатися

Більше ніж фото: скульптура кита врятувала поїзд метро від падіння в річку

Пластиковий твір називається "Врятовані хвостом кита"

У Нідерландах потяг метро ледь не впав у річку з висоти 9,7 метрів. Зупинити падіння допомогла пластикова скульптура у вигляді хвоста кита на станції De Akkers в передмісті Роттердама, пише CNN.

Фото: Getty Images

У момент аварії в поїзді не було пасажирів, а машиніст зміг самостійно вибратися з кабіни. Чоловіка з невеликими травмами доставили в лікарню для обстеження. При цьому влада все ще не вигадала, як безпечно зняти поїзд, не обрушивши його разом з рятівним хвостом: в цьому місці дуже складно розмістити вантажопідйомні крани.

Фото: Getty Images

Як не дивно, пластикова скульптура, яка зупинила падіння, називається "Врятовані хвостом кита". У 2002 році її створив художник-архітектор Маартен Струйс, якого вельми здивувала стійкість його витвору.

"Я був здивований, я цього не очікував. З нетерпінням чекаю результатів розслідування цієї катастрофи і обов'язково зроблю кілька фотографій, тому що зараз скульптура в своєму кращому вигляді. Вона буде виглядати гірше, коли поїзд приберуть", - сказав він журналістам.

Фото: Getty Images

  • Раніше в порту Бейрута після вибуху з'явилася скульптура з уламків. Вона являє собою жінку з осколків скла, шматків металу і трісок побутових предметів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации