Лайм

Сестра Кім Кардаш'ян рознесла небезпечний фейк про захисні маски мільйонам підписників

Брехня про небезпеку масок поширюється в мережі

Популярність сімейства Кардаш'ян здається невинною доти, поки його члени не починають просувати в соцмережах небезпечні і помилкові твердження. Так, 41-річна Кортні Кардаш'ян в Instagram поділилася зі своїми 102 мільйонами підписників фейком про те, що захисні медичні маски викликають рак.

Фото: instagram.com/kourtneykardash/

"Блакитні маски, обов'язкові для використання в продуктових магазинах і в літаках, зроблені з ПТФЕ, канцерогену з синтетичного фториду, - йдеться в публікації сестри Кім Кардаш'ян. - Він збільшує ризик пухлин печінки, яєчок, підшлункової залози, нирок і грудей, виразкового коліту, захворювань щитовидної залози, прееклампсії і високого рівня холестерину. Інтенсивний вплив може викликати симптоми, схожі на грип і кровотечу в легенях, що призведе до задухи".

Американське онкологічне товариство, вказане в якості джерела фейку, відкинув цю інформацію. "Немає ніяких доказів, що присутність ПТФЕ в масці викликає рак, - сказав в коментарі NY Post доктор Вільям Кансі. - Як хірург-онколог, я разом з тисячами колег в галузі охорони здоров'я багато років ношу маски, щоб захистити пацієнтів від поширення інфекцій".

Вчені та лікарі підкреслюють, що захисні маски запобігають поширенню Covid-19 і не шкодять при правильному використанні. ПТФЕ (політетрафторетилен) може стає небезпечним, якщо об'єкт, що містить цю сполуку, нагріти як мінімум до 260 градусів Цельсія. Іншими словами, запікати маски в духовці і їсти явно не варто.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято