Лайм

Помер сатирик Михайло Жванецький

Інформацію про смерть артиста підтвердили його друзі

На 87 році життя помер радянський і російський письменник-сатирик, виконавець власних літературних творів Михайло Жванецький. Про це вдень 6 листопада повідомляє телеканал "Дождь". Журналістам смерть артиста підтвердили його друзі.

Михайло Жванецький Фото: Вікіпедія

Дебют Жванецького на сцені відбувся в 1960-х. За роки кар'єри корінний одесит заявив про себе також як кіносценарист, телеведучий та актор, був удостоєний звань народного артиста Росії та народного артиста України. Жванецький писав монологи та мініатюри, часто виступав з ними зі сцени і на телебаченні. Найбільш відомими серед робіт сатирика у цьому жанрі стали збірники "Моя Одеса", "Рік за два", п'ятитомник "Зібрання творів".

Сатирик завершив концертну діяльність у жовтні 2020 року. Тоді представник артиста Олег Сташкевич зазначив, що Жванецький "почуває себе літньою людиною".

Михайло Жванецький відрізнявся активною громадською позицією. У 2012 році разом з іншими російськими діячами культури підписав відкритий лист на захист панк-гурту Pussy Riot. У 2015 році Міністерство культури України внесло сатирика до так званого білого списку артистів, які підтримували територіальну цілісність України та виступали проти агресивної політики Кремля.

  • Раніше у віці 75 років помер британський мультиінструменталіст, композитор і автор пісень Кен Хенслі, найбільш відомий як учасник "класичного складу" гурту Uriah Heep і автор хітів Lady In Black, Look At Yourself, Stealin 'та інших.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля