RU  UA

Дізнатися

81-річний альпініст зібрався підкорити найвищу вершину на честь жертв коронавірусу: фото

Висота Дхаулагірі - 8167 метрів

Іспанському альпіністові Карлосу Соріано виповнився 81 рік, але він і думати не хоче про спокійне життя пенсіонера. Чоловік щосили готується до підкорення однієї з найвищих вершин Непалу - гори Дхаулагірі висотою 8167 м, пише NY Post. Своє майбутнє сходження Соріано присвятив літнім жертвам пандемії COVID-19.

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

"Я, як людина похилого віку, хочу присвятити це всім, хто пішов з життя через цю жахливу пандемію, цю жахливу кризу", - сказав Соріано, який живе в горах Сьєрра-Гвадаррама.

За своє життя Соріано підкорив 12 вершин-восьмитисячників. Список досягнень чоловік сподівається доповнити Дхаулагірі і Шишабангмою, що зробить його найстарішим альпіністом, що підкорив 14 найвищих гір планети. Соріано має намір полетіти в Непал, як тільки країна зніме обмеження на в'їзд.

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Щоб підготуватися до сходження, альпініст тренується вдома і спить в барокамері, яка відтворює атмосферний тиск, що дорівнює 5000 метрам над рівнем моря. У своєму саду він встановив стіну для скелелазіння, а витривалість тренує, бігаючи по крутих передгір'ях Сьєрра-де-Гвадаррама.

"При всій цій плутанині, яка відбувається в світі, опинитися тут - не найгірше, що могло статися, - констатує спортсмен. - Я ветеран-альпініст. Тепер я трохи старший, але я думаю, що це прекрасна ідея - показати людям, що вони не повинні відмовлятися від певних речей тільки через свій вік".

Фото: https://www.facebook.com/yosuboconcarlossoria

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Когда начинается второй полуфинал "Евровидения-2024" и где смотреть трансляцию шоу онлайн в Украине

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергей Танчинец встречается со своей пиарщицей Юлианой Корецкой - девушка подтвердила отношения с известным исполнителем - фото