RU  UA

Дізнатися

Єлизавета II та принц Філіпп відзначають 73-ту річницю з дня весілля: в палаці показали миле фото подружжя

Стосунки пари вважаються найбільш тривалими серед усіх британських монархів

20 листопада королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп відзначають 73-у річницю з дня свого весілля. З нагоди важливої дати Букінгемський палац представив новий знімок подружжя.

На фотографії, опублікованій в Instagram королівської сім'ї, пара зображена з особливим подарунком - листівкою, зробленою їх правнуками: 7-річним Джорджем, 5-річною Шарлоттою та 2-річним Луї.

Єлизавета II та принц Філіпп Фото: instagram.com/theroyalfamily

94-річна Єлизавета та 99-річний Філіп сидять на дивані та розглядають саморобний презент, на якому зображена цифра 73. Поруч на столику лежать інші вітальні листівки, які надіслали доброзичливці.

Пара познайомилася в 1934 році, але почуття між ними виникли тільки через п'ять років. Напередодні весілля з тоді ще принцесою Єлизаветою Філіп отримав титул герцога Единбурзького.

Саме одруження відбулося у Вестмінстерському абатстві, 20 листопада 1947 року. Для церемонії Єлизавета тоді обрала сукню дизайнера Нормана Хартнелла, який при його створенні надихнувся знаменитою картиною Боттічеллі "Прімавера".

Весілля Єлизавети та Філіпа Фото: Getty Images

Сьогодні союз королеви Єлизавети II та принца Філіпа вважається найміцнішим та найтривалішим серед усіх британських монархів. У подружжя четверо дітей, вісім онуків та вісім правнуків.

  • Тим часом після виходу 4 сезони серіалу "Корона" все обговорюють принца Чарльза та Діану Спенсер. Ось яким було їхнє весілля і чому його називають одним з найбільш лицемірних подій.
  • Внучка Єлизавети II вийшла заміж в її сукні та тіарі. Беатріс відзначилася від інших наречених королівства, адже історична тіара та сукня 1961 року підкреслили її особливі стосунки з королевою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие