RU  UA

Дізнатися

Одного разу армія Канади прийняла в свої лави білого ведмедя - за 5 років він дослужився до старшого капрала

Білі ведмеді - офіційний символ збройних сил Канади

Канадська армія відзначила підвищення одного зі своїх найбільш незвичайних службовців - білої ведмедиці на ім'я Юнона із зоопарку Торонто. CNN повідомляє, що Юнона народилася в День пам'яті полеглих у 2015 році, після чого її символічно взяли до лав армії, офіційним талісманом якої є білий ведмідь.

Фото: CNN

Ім'я Юнона отримала в честь операції з висадки канадських військових на пляжі Джуно в Нормандії у Другій світовій війні. Спочатку вона була рядовим, потім - капралом, а в свій п'ятий день народження "дослужилася" до звання почесного старшого капрала. Завданням Юнони, а також її братів Хадсона і Хамфрі, є "поширення інформації про зміну клімату та його вплив на вразливі види".

"Ми щиро пишаємося, що канадська армія підвищила Джуно до старшого капрала, адже вона залишається видатним послом для своїх колег в дикій природі, - сказав в прес-релізі генеральний директор зоопарку Дольф Деджонг. - Юнона та інші білі ведмеді, які живуть в зоопарку Торонто, грають важливу роль в інформуванні наших гостей про прямий вплив зміни клімату на танення морського льоду, який впливає на білих ведмедів в дикій природі".

Фото: twitter.com/thetorontozoo

  • У Канаді оплакують вбивство рідкісного білого лося. За упіймання браконьєра призначена нагорода, адже серед місцевих індіанців білі лосі вважаються священними.
  • Захисники тварин вимагають в суді визнати слона особистістю. Так "Проект по нелюдським прав" сподівається звільнити слониху Хеппі із зоопарку Бронкса, де вона живе на самоті вже 14 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие