RU  UA

Дізнатися

Шотландія стане першою в світі країною з безкоштовними засобами інтимної гігієни для жінок

Не всі місцеві мешканки можуть дозволити собі купити необхідні засоби

Члени шотландського парламенту перші в світі прийняли закон про безкоштовні гігієнічні продукти для жінок. У деяких країнах існують подібні ініціативи, але на законодавчому рівні вони не врегульовані.

Як пише The Guardian, тепер місцева влада повинна проконтролювати, щоб в туалетах шкіл, коледжів та університетів були доступні безкоштовні тампони та прокладки. Уряд Шотландії також матиме повноваження зобов'язати й інші громадські установи забезпечити своїх відвідувачок засобами особистої гігієни.

Фото: pixabay.com

Ініціатором законопроекту виступила прес-секретар Шотландської лейбористської партії Моніка Леннон, яка протягом чотирьох років бореться з ситуацією, коли під час менструації жінки з низьким доходом не можуть придбати необхідну продукцію.

Її кампанію, яка називається Free Period Products, активно підтримали паби, ресторани й навіть футбольні клуби, які за свій рахунок постачали вбиральні стадіонів гігієнічними засобами. Згідно з попередніми підрахунками, проект обійдеться державі майже в $13 млн на рік.

  • Австрійська поштова служба випустила пам'ятну марку, присвячену епідемії Covid-19. Корономарка надрукована на тришаровому туалетному папері як нагадування про накопичення запасів цього гігієнічного засобу під час паніки, яка охоплювала людей на початку пандемії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрий Фелипенко служит в ВСУ – актер рассказал о своем отношении к службе и призвал украинцев помогать и не забывать о войне

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Алексей Завгородний (певец Позитив) встречается с танцовщицей Юлией Сахневич – избранница музыканта поздравила его с днем рождения