RU  UA

Дізнатися

Зірки "Володаря кілець" вирішили викупити старий будинок Толкіна і перетворити його на "школу фентезі"

У цьому маєтку були написані книги "Гобіт, або Туди і звідти" і "Володар перснів"

Актори фільмів "Володар перснів" і "Гобіт" вирішили викупити і зберегти для шанувальників Джона Р.Р. Толкіна його будинок в Оксфорді. У цьому двоповерховому маєтку з широкою зеленою галявиною англійський письменник жив з 1930 по 1947 рік і створив свої знамениті твори про гобітів, ельфів і орків Середзем'я, пише CNN.

Фото: CNN

Краудфандингову кампанію "Проект Нортмуд" підтримали найвідоміші актори фентезі-саги, включаючи "Гендальфа" Ієна Маккеллена, "Більбо" Мартіна Фрімена і "Гімлі" Джона Ріса-Девіса. У них є всього 3 місяці, аби зібрати 6 млн доларів, 5 з яких підуть на придбання будинку. Іншу частину витратять на ремонт і створення першого в світі Літературного центру Толкіна. Згідно із задумом, у ньому будуть проходити літературні програми для письменників-початківців і шанувальників Толкіна.

Якщо сума пожертвувань перевищить 6 млн, команда сподівається також відновити сад Толкіна і побудувати у дворі лігво дракона Смауга, якого переміг відважний Бард Лучник під час легендарного походу Більбо Беггінса.

  • Невидані нариси Толкіна про Середзем'я вийдуть в 2021 році. Розповідаємо, що вже відомо про "скарб" письменника - збірнику "Природа Середзем'я", яка побачить світ вже в червні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічну хворобу: відео

Крис Дженнер рассказала, что у нее диагностировали раковую опухоль - об этом звезда сообщила в трейлере к 5 сезону Семейство Кардашьян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Когда начинается второй полуфинал "Евровидения-2024" и где смотреть трансляцию шоу онлайн в Украине

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей