RU  UA

Дізнатися

Помер знаменитий автор шпигунських романів Джон Ле Карре - його книги отримали 17 екранізацій

Британському письменникові було 89 років

Британський письменник Джон Ле Карре помер від пневмонії у віці 89 років. Смерть популярного автора шпигунських романів не пов'язана з Covid-19, повідомляє BBC.

"C великим жалем маємо підтвердити, що Девід Корнуелл (Джон Ле Карре) помер від пневмонії після нетривалої боротьби з хворобою", - йдеться в заяві родини.

Фото: Getty Images

За 50 років кар'єри Ле Карре написав 26 книг, які були опубліковані більш ніж в 50 країнах і переведені на 40 мов. Його романи отримали 17 екранізацій, включаючи блокбастер "Шпигун, вийди геть", "Відданий садівник", "Справа самогубці", серіали "Маленька барабанщица" і "Нічний адміністратор".

Ле Карре народився в 1931 році, навчався в Бернському і Оксфордському університетах, служив у британській розвідці МІ-6 під час холодної війни. Працюючи на державній службі, він змушений був писати під псевдонімом, який незабаром зробив його знаменитістю. Комерційний успіх письменникові приніс роман "Шпигун, що прийшов з холоду", після публікації якого він зміг піти зі служби і присвятив себе літературі.

Смерть Ле Карре в соцмережах вшанували фанати і знамениті колеги. "Цей жахливий рік забрав літературного гіганта і гуманіста", - написав у Твіттері Стівен Кінг. "Найкраще, що можна зробити, щоб вшанувати пам'ять його великого життя і таланту, - це повернутися до "Дзвінку мерця" і перечитати всі його книги. Повна протилежність рутині", - сказав про автора британський актор і письменник Стівен Фрай.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии