RU  UA

Дізнатися

Іспанські лікарі провели аплодисментами 104-річну пацієнтку, яка вилікувалася від Covid-19

Довгожителька впоралася з пневмонією за 14 днів

Covid-19 особливо небезпечний для людей похилого віку, але в будь-якому віці є місце для боротьби та надії. Так, 104-річна пацієнтка іспанської лікарні Грегоріо Мараньона перемогла пневмонію і під оплески лікарів відправилася додому, повідомляє CNN.

Фото: CNN

Випадок Елени назвали особливо обнадійливим, оскільки похилий вік є одним з головних факторів ризику у інфікованих пацієнтів. 104-річна жінка провела в лікарні 14 днів і впоралася з хворобою без кисневого концентратора.

"Елена повністю одужала, хоча минулого року потрапляла в лікарню через грип. Тепер вона впоралася з пневмонією і Covid-19, - розповів лікар Альваро Алехандро де Онья. - Серед її симптомів була стомлюваність, загальна слабкість, висока температура. Їй знадобилося спеціальне лікування, але нам не довелося вдаватися до кисневої підтримки".

Фото: CNN

Вирушаючи додому, щаслива Елена подякувала лікарям і побажала всім міцного здоров'я. Медики, тим часом, визнали за честь піклуватися про довгожительку.

"Всім приємно бачити, що така пацієнтка одужує, бо ця хвороба пов'язана з безліччю ризиків і в багатьох випадках надзвичайно серйозна. Але Елена є доказом того, що навіть дуже літніх пацієнтів можна вилікувати. І для нас це величезна радість" , - сказав Онья.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theL ime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии