Лайм

Канал HBO програв суд спадкоємцям Майкла Джексона, і тепер може виплатити позивачам кругленьку суму

Справа розгляне арбітражний суд

Спадкоємці Майкла Джексона виграли апеляційний позов проти каналу HBO, який в 2019 році випустив документальний фільм "Залишаючи Неверленд", спровокувавши скандал. Основою картини стали інтерв'ю Вейда Робсона та Джеймса Сейфчака, які стверджували, що в дитинстві пережили сексуальне насильство з боку співака.

Незабаром після виходу картини родина Джексона звинуватила її творців у наклепі та подала до суду з вимогою компенсувати $100 млн. Як пише Variety, тепер справу розгляне арбітражний суд, і зіграти на користь позивачів може дуже каверзний нюанс з минулого артиста.

Зліва направо: Вейд Робсон, режисер Ден Рід та Джеймс Сейфчак Фото: Taylor Jewell / Rolling Stone

Вся справа в тому, що представники Фонду Майкла Джексона надали свідоцтва того, що HBO порушив договір, укладений у 1992 році. Згідно з документами, свого часу канал отримав ексклюзивні права на концертний фільм The Dangerous Tour в обмін на обіцянку не випускати будь-які матеріали, які паплюжать Джексона.

У свою чергу, HBO назвав позов "погано замаскованим та юридично забороненим посмертним позовом про наклеп". На думку представників каналу, договір з 90-х не стосується суперечки, а родичі Джексона просто прагнуть зробити все можливе, щоб жертви сексуального насильства замовчали.

На думку суду, угода між музикантом і телеканалом було взаємною, а тому продовжує мати юридичну силу. На основі цього було винесено рішення на користь позивачів. Представники Фонду спадщини Майкла Джексона вже подали позов до арбітражного суду і заявили, що для HBO "прийшов час відповісти за порушення своїх зобов'язань".

Фільм "Залишаючи Неверленд" вийшов на екрани в січні 2019 року. Відразу після його релізу шанувальники Майкла Джексона звинуватили головних героїв у брехні і також подали на них до суду. Вони заявляли, що картина ігнорує принцип презумпції невинуватості та безпідставно ображає пам'ять померлого артиста. Що ж стосується HBO, багато глядачів впевнені, що автори фільму "керувалися виключно комерційним успіхом проекту, а не його достовірністю".

  • Тим часом оскароносний Грем Кінг, який працював над фільмами "Богемська рапсодія", "Банди Нью-Йорка", "Авіатор", має намір зняти свій біографічний фільм про Майкла Джексона. Судячи з регалій продюсера і сценариста, байопік буде грандіозним.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни