Лайм

У Литві розглянуть пропозицію заборонити в'їзд до країни Філіпу Кіркорову через його візити до Криму

Таким чином МЗС Литви відреагував на заперечення російським артистом територіальної цілісності та суверенітету України

Міністерство внутрішніх справ і Департамент у справах міграції Литви розглянуть пропозицію місцевого Міністерства закордонних справ заборонити в'їзд до країни російському співаку Філіпу Кіркорову.

Як пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на звернення глави МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса, таким чином в країні відреагували на багаторазові візити артиста до окупованого Криму, якими Кіркоров не тільки порушує закони України, а й "свідомо заперечує територіальну цілісність та суверенітет держави", а також виправдовує агресивну політику чинної влади РФ.

Філіп Кіркоров Фото: Instagram / Філіп Кіркоров

"Ми будемо системно оцінювати всіх діячів культури, яких Росія прагне використовувати для пропаганди своєї зовнішньої політики та вчинення впливу на жителів Литви", - підкреслив Ландсбергіс. За словами міністра, увага також буде прикута і до громадян Білорусі, "які сприяли розправі над мирними протестувальниками".

Ландсбергіс також додав, що остаточне рішення щодо Кіркорова прийме міністр внутрішніх справ Агне Білотайте. На думку політика, артисту та його концертам не місце в Литві, яка також турбується про свою національну безпеку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ