Лайм

Алкоголь став найпопулярнішим наркотиком 2020 року: в яких країнах його люблять занадто сильно

Хто частіше за інших напивався до чортиків

Алкоголь став найпопулярнішим наркотиком у світі та впевнено випередив у цьому рейтингу тютюн, електронні сигарети, канабіс, кокаїн та інші речовини. До такого висновку прийшла команда Global Drug Survey, яка опитала 110 тисяч осіб з 25 країн світу.

За підсумками опитування автори рейтингу також назвали найбільш питущі нації - частіше за інших в минулому році "напивалися" (під цим словом автори мають на увазі випадки, коли надмірне вживання алкоголю призводило до порушення фізичних та розумових здібностей) жителі Шотландії та Великобританії.

Фото: Pixabay

Опитані шотландці та британці разом "напивалися" понад 33 рази. За ними з невеликим відривом йдуть австрійці та фіни (30-31 раз), далі - жителі Нової зеландії, Росії та Швеції (18-19 разів).

Найменше алкоголем так сильно захоплювалися жителі Колумбії, Аргентини, Португалії та Мексики. Показник надмірного вживання алкоголю коливається на позначці 6-9 разів.

Що ж стосується тих, хто утримався від можливості "напитися", найбільш відповідальними виявилися жителі Португалії (54%), Мексики, Колумбії та Аргентини (37-48%).

"Напивалися" люди з різних причин: більшість випадків сильного сп'яніння (а це 64%) відбувалися через швидкі темпи споживання напою; 39% тих, хто "напився", зізналися, що змішували напої; ще 36% просто потрапили в компанії, які люблять міцні напої.

19% "напивалися" через поганий настрій, ще 22% втрачали самоконтроль через одночасне вживання з алкоголем й інших речовин.

Що ж стосується рейтингу вживаних речовин в цілому, другу сходинку після алкоголю зайняв канабіс, третю - тютюн. П'ятірку розділили MDMA та кокаїн. Найменш популярним виявився героїн - його вживали менше 1% опитаних.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Вєрка Сердючка виступила в Києві. Зірку захейтили через виконання російських хітів

Захоплююсь українками: новий "Холостяк" Терен розповів, яку дівчину шукатиме на проекті

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр "Терен" Будько прокоментував свою участь у проекті та розповів, яку дівчину шукатиме

Зірка шоу "МастерШеф" Влад Міцкевич потрапив у ДТП: у якому стані кулінар

Влад Міцкевич потрапив в аварію. Чоловік отримав численні травми