Лайм

Світ "Володаря перснів" із 150 млн деталей Lego увійшов до Книги рекордів Гіннесса - його збирали 3 роки

Наразі інсталяція представлена в одному з музеїв Китаю

50 дизайнерів, 3 роки роботи та 150 млн деталей. Всесвіт "Володаря перснів" з Lego з площею 191 кв. метр увійшов до Книги рекордів Гіннесса як найбільша в світі інсталяція з конструктора.

Подивитися наживо цю знахідку для шанувальників Толкіна можна в дитячому музеї Smaerd Land китайського міста Шеньчжень. Ну або на каналі Книги рекордів Гіннесса в YouTube.

У коментарі до відео зазначається, що автори інсталяції спробували відтворити найвідоміші об'єкти Середзем'я - в їх числі Мордор, Гондор, Шир та Рохан, а також сцени масових боїв.

  • Наприкінці січня легендарний англійський паб The Lamb & Flag, в якому частенько засиджувалися Джон Толкін і Клайв Льюїс ("Хроніки Нарнії"), припинить своє існування. Заклад у центрі Оксфорда відкрили ще в 1566 році, але період пандемії виявився для нього фатальним.
  • Раніше актори фільмів "Володар перснів" і "Хоббіт" вирішили викупити та зберегти для шанувальників Джона Толкіна його будинок в Оксфорді. У цьому двоповерховому особняку з широкою зеленою галявиною англійський письменник жив з 1930 по 1947 рік та створив свої знамениті твори.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо