RU  UA

Дізнатися

У мережу потрапив скандальний фільм про королівську родину - 50 років тому його заборонила сама Єлизавета II

Фільм показав повсякденне життя королеви та її рідних

Документальний фільм BBC "Королівська родина", показаний у 1969 році і незабаром заборонений Єлизаветою II, з'явився на YouTube. Перш ніж сервіс видалив відео за порушення авторських прав, його встигли подивитися понад 10 тисяч осіб, пише BBC.

Фото: CNN / Hulton Archive / Getty Images

Режисер скандального фільму Річард Кавстон протягом року стежив за королівською родиною, і показав їх у найбільш неформальних ситуаціях. Хоча у 1969 році стрічку подивилося більше 350 млн глядачів по всьому світу, королівський указ буквально поховав її в архівах BBC. Кажуть, королеві не сподобалося, яким "нав'язливим і викривальним" вийшов фінальний монтаж.

Інтерес до документального фільму спалахнув після того, як про нього згадали у 4 сезоні серіалу "Корона". Невідомо, хто виклав його на YouTube, але BBC не заперечує, що саме вони заявили про порушення авторських прав.

Що було у фільмі?

Фільм показує приватне життя королівської родини, включно з сімейним барбекю у шотландському маєтку Балморал. 21-річний принц Чарльз катається на водних лижах, а маленький принц Едвард просить у матері солодощі. Сім'я також обідає з президентом США Річардом Ніксоном і здійснює тур по Південній Америці. У фільмі Єлизавета II порівнює посла США з горилою. "Там був горила. У мене була найжахливіша проблема... у нього було коротке тіло, довгі руки", - говорить вона.

Фільм зняли після того, як члени королівської родини надали BBC унікальний доступ до свого повсякденного життя. У 1960-і роки сім'ю вважали відірваною від традиційного суспільства, і проект став новаторською спробою показати їх більш приземленими.

Пізніше дочка Єлизавети II принцеса Анна висловлювала невдоволення фільмом. "Мені ніколи не подобалася ідея фільму про королівську родину. Я завжди думала, що це погана ідея, - цитує її CNN. - Коли ви з дитинства отримуєте стільки уваги, вам не хочеться ще більше. Останнє, що вам потрібно, - це більша доступність".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии