Лайм

Дружину наркобарона Ель Чапо заарештували - колишня королева краси продовжила справу чоловіка

Емму Коронель Айспуро звинувачують у міжнародній торгівлі наркотиками

Хоакін Гусман Лоера на прізвисько Ель Чапо (Коротун) вважається найвпливовішим та найнебезпечнішим наркоторговцем у світі. У 2019 році у США його засудили довічно, а тепер під арешт потрапила і його дружина, 31-річна королева краси Емма Коронель Айспуро. CNN пише, що жінку звинувачують у міжнародній торгівлі наркотиками.

Емма Коронель Айспуро Фото: Getty Images

Коронель затримали в аеропорту Даллеса (Вашингтон) і звинуватили у змові з метою поширення героїну, кокаїну, марихуани і метамфетаміну. У Міністерстві юстиції США вважають, що з 2014 року дівчина свідомо і навмисне вступала у змову з Ель Чапо та іншими злочинцями з метою наркоторгівлі. ФБР також вважає, що вона передавала повідомлення від Гусмана його соратникам під час ув'язнення в Мексиці, а в 2015-му допомогла чоловіку втекти з в'язниці.

Після повторного арешту у 2016 році Ель Чапо екстрадували в США. Охорона наркобарона була настільки суворою, що його кортеж із в'язниці до суду Брукліна супроводжували вертольоти, а Бруклінський міст перекривали щотижня протягом багатьох місяців. Такі заходи не дивують, адже після смерті Усами Бен Ладена Ель Чапо вважався найнебезпечнішим розшукуваним злочинцем в світі.

Ель Чапо під час екстрадиції у США в 2017 році Фото: Wikipedia

Гусман і Коронель одружилися у 2007 році. ФБР стверджує, що батько дівчини був членом наркокартеля Гусмана. Після арешту наркобарон передав дружині право на використання свого імені, щоб вона змогла випускати одяг під брендом Ель Чапо. У 2019 дівчина з'явилася в американському реаліті-шоу про життя дітей членів картелів Cartel Crew.

"Сумно, що вони судять нас, не знаючи нас, - сказала Коронель. - Іноді ви просто хочете робити те, що роблять інші. Ми хочемо бути нормальними".

  • Раніше в канадські магазини помилково завезли банани з кокаїном - у фруктах сховали 800 тис. доз наркотику. Ящики з сюрпризом потрапили до бакалійників міста Келоуна помилково.
  • Схожу знахідку зробили на Маршаллових островах у Тихому океані. Там до берега прибило човен зі схованкою, в якій знаходився незаконний вантаж вартістю $80 мл. Відпочиваючі виявили 649 кг кокаїну у прихованому відсіку під палубою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кохана Дмитра Кулеби Світлана Павлецька дала пораду, як пережити розлучення

Обраниця міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Світлана Павелецька розповіла, як пережила розлучення з чоловіком

Досі винна половину зарплати: Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix через роль росіянки

Українська актриса в США Іванна Сахно розповіла, як Netflix оштрафував її за відмову відігравати роль росіянки у серіалі

Голлівудський холостяк: чи правдиві чутки про заручини Леонардо Ді Капріо з відомою моделлю

49-річний актор Леонардо Ді Капріо та його 25-річна дівчина Вітторія Черетті не заручені - каблучка на руці моделі не заручна