Лайм

Батьки купили доньці іграшку і знайшли всередині пакет із небезпечним наркотиком

5000 таблеток фентанілу ледь не потрапили в дитячі руки

Сімейна пара з Арізони (США) знайшла у комісійному магазині іграшку для маленької доньки, але симпатична лялька виявилася "контейнером" для 5000 таблеток фентанілу, пише People.

Фото: PHOENIX POLICE DEPARTMENT

Перед тим, як віддати іграшку доньці, батьки вирішили її гарненько випрати. У наповнювачі вони намацали твердий предмет, який виявився пакетом з тисячами білих таблеток. Знахідку одразу ж віддали поліцейським, і ті повідомили, що маркування на таблетках відповідає фентанілу.

Фото: PHOENIX POLICE DEPARTMENT

Фентаніл - потужний опіоїдний анальгетик, який в США та інших країнах витісняє героїн через дешевизну і потужний наркотичний ефект. Він у 25-50 разів сильніший за героїн, а його смертельна доза для дорослого становить всього 2 мг. Так, від передозування фентанілу померли знамениті американські виконавці Принц та Lil Peep.

Поліція Фенікса подякувала свідомим батькам за те, що вони передали у відділення небезпечний наркотик. Також правоохоронці порадили не забувати про безпеку і уважно перевіряти всі вживані предмети перед використанням.

  • У Канаді в бакалійні магазини помилково завезли банани з кокаїном. У фруктах сховали 800 тис. доз наркотику, який так і не потрапив на чорний ринок.
  • До Маршаллових островів у Тихому океані прибило човен з схованкою, в якій знаходився незаконний вантаж вартістю $ 80 мл. Відпочиваючі виявили 649 кг кокаїну у прихованому відсіку під палубою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото