RU  UA

Дізнатися

Анджеліна Джолі продала подарунок Бреда Пітта за рекордну суму

Картина Вінстона Черчилля принесла актрисі $ 11,5 млн

Анджеліна Джолі отримала $ 11,5 млн за картину Вінстона Черчілля, яку Бред Пітт подарував їй у 2011 році. Це рекордна ціна за роботу знаменитого політика, найдорожчу картину якого раніше продали за $ 2,5 млн., пише Page Six.

Фото: Christie's Images Ltd

Картину 1943 року "Вежа мечеті Кутубія" продали таємничому бельгійцю на аукціоні Christie's у Лондоні. Спочатку її оцінювали в $ 3,4 млн, але в ході торгів вартість зросла більш ніж в три рази.

Бред Пітт зацікавився творчістю Черчілля під час зйомок у фільмі Квентіна Тарантіно "Безславні виродки". Разом із колишньою дружиною він відвідав бункер-музей Черчилля, де прем'єр-міністр Великобританії жив і працював під час Другої світової війни.

Черчілль написав "Вежу мечеті Кутубія" у Марракеші, а потім подарував Франкліну Д. Рузвельту. У 1950 син президента США продав її колекціонерові мистецтва у Небрасці. Пізніше картина опинилася у кінопродюсера Нормана Г. Хікмана і 15 років пролежала у комірчині після його смерті. У 2011 Пітт придбав її у торговця антикваріатом в Новому Орлеані.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Все, що страшне, - реальність: Дантес поскаржився на пригнічений стан

Певец Владимир Дантес не стал скрывать, что в последнее время испытывает эмоциональное истощение. Артиста спасают природа, родной дом, семья

Співак ALEKSEEV відреагував на чутки про роман з відомою блогеркою

Исполнитель Alekseev ответил на сплетни о его личной жизни. Однако артист не говорил о деталях

Не хочемо мовчати: блогерка Юлія Верба повідомила про свою вагітність

Блогер Юлия Верба удивила новостью о своей беременности. Женщина показала кадры, где хорошо виден кругленький животик