Лайм

Борису Моїсеєву - 67: куди зник епатажний артист російської естради

Артист пережив два інсульти і продав елітну нерухомість

Сьогодні виповнюється 67 років радянському і російському артисту Борису Моїсеєву, який отримав широку популярність завдяки пісні "Голубая луна". theLime вирішив з'ясувати, як сьогодні живе епатажний співак і чому він більше не виступає.

Відзначимо, що дитинство Моїсеєва було не дуже райдужним: він народився у жіночій виправній колонії, ріс без батька, його мати була політв'язнем. Незважаючи на це, Борис вступив у Мінське хореографічне училище, яке закінчив як класичний танцівник.

Борис Моїсеєв (1987) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

Потім працював хореографом-постановником, балетмейстером, створював танцювальні шоу та вистави, а в 1980-х роках співпрацював з примадонною Аллою Пугачовою. У 1990-х роках він почав сольну кар'єру - його епатажні пісні "Дитя пороку", "Голубая луна", "Лускунчик" звучали по радіо і були впізнавані.

Борис Моїсеєв (2007) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

Однак успішну творчу діяльність перервала раптова хвороба - наприкінці 2010 року Борис Моїсеєв був госпіталізований з підозрою на перевтому, а потім лікарі констатували інсульт. З кожним днем стан артиста погіршувався - у Моїсеєва навіть була зупинка серця. Лікарі прийняли рішення ввести його в штучну кому і підключити до апарату вентиляції легенів. Так артист провів майже два місяці - його виписали з лікарні в лютому 2011 року, проте ліва частина тіла все ще була паралізована. Навіть після всіх зусиль лікарів і курсу реабілітації у нього утруднена мова і досі не відновилися всі м'язи обличчя.

Борис Моїсеєв (2011) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

Незважаючи на це артист ще якийсь час продовжував творчу діяльність і з'являвся на публіці, проте з 2015 року Моїсеєв повністю припинив концертну діяльність - тоді у нього стався другий інсульт.

Борис Моїсеєв (2012) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

Матеріальне становище співака з кожним роком погіршувалося - щоб продовжити лікування і реабілітацію він продав будинок в елітному підмосковному селищі Барвиха, апартаменти в Дубаї, кілька цінних картин та ексклюзивні ювелірні вироби.

Борис Моїсеєв (2017) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

У 2018 році він з'являвся на похоронах свого друга, співака Йосипа Кобзона. Тоді артист насилу пересувався - його вели під руки двоє помічників.

Борис Моїсеєв на похоронах Кобзона (2018) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

У 2019 році в російських ЗМІ також з'явилася інформація про те, що у Моїсеєва виявлена злоякісна ракова пухлина. Однак артист не давав ніяких коментарів з цього приводу.

Борис Моїсеєв в Юрмалі (2019) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

У 2020 році повідомлялося, що стан Моїсеєва критичний - він прикутий до ліжка і не впізнає друзів.

У лютому 2021 року з'явилася інформація про те, що Моїсеєв практично не розмовляє - про це заявила російська співачка Альона Апіна. Однак концертний директор співака Сергій Горох спростував цю заяву співачки.

"Це абсолютна нісенітниця. Я кожен день буваю у Бориса. Олені прямо зараз подзвоню. Увечері подзвоню їй прямо з Борисом. Я не знаю, звідки у Олени така інформація", - зазначив Горох.

Борис Моїсеєв і Олена Апіна (1990-ті) Фото: instagram.com/bmoiseevpro

За повідомленнями в російських ЗМІ, свій 67-й день народження Борис Моїсеєв відзначить у московській квартирі. І вперше за багато років він хоче влаштувати вечірку для найближчих друзів.

"Планували приїхати і друзі з Ялти, - зазначив в коментарі Сергій Горох. - Накриваємо великий стіл. Боря замовив фаршировані перці, олів'є і мандарини - як на Новий рік. Але по суті для кожної людини це він і є."

Борис Моїсеєв Фото: instagram.com/bmoiseevpro

  • Раніше ми розповіли, як сьогодні виглядає актриса, яка зіграла Алісу Селезньову в фільмі 80-х "Гостя з майбутнього".
  • Читайте також на theLime, куди пропала зірка 90-х Левко Дурко.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії