RU  UA

Дізнатися

Восьминіг вкрав у дайвера камеру та втер носа фотографам - його знімок переміг на міжнародному конкурсі

Хоча приз, звичайно ж, дістався власнику камери

Зробити гарний кадр з одного натиску вдається не всім фотографам-професіоналам. Хоча от в Австралії живе восьминіг, який впевнено з цим посперечається. Нещодавно підводний житель вихопив у дайвера камеру та встиг зробити фото. Вірите чи ні, але знімок переміг на міжнародному конкурсі фотографії Ocean Art, пише The Atlantic.

Ocean Art - щорічний конкурс фотографії підводного світу, в якому своїми роботами діляться десятки фотографів. Але бувають і сюрпризи. У 2021 році головний приз дістався не людині, а восьминогу. Як розповів фотограф Гаетано Гарджуло, він хотів зробити кілька кадрів неподалік від узбережжя Австралії, але як тільки занурився під воду, звідкись з'явився невеликий восьминіг.

Фото: Gaetano Dario Gargiulo / Ocean Art

Підводний житель вихопив камеру Гаетано, але фотограф не став панікувати. Чоловік спостерігав, адже подумав, що це з цього може вийти щось від цікаве. І не прогадав. Побачивши кадр, зроблений восьмилапим, він одразу ж вирішив надіслати його на конкурс.

На думку членів журі, фотографія восьминога видалася доволі естетичною, адже на неї потрапив не тільки він сам, але ще й мама з дитиною, які стоять на березі.

Незважаючи на те, що технічно перемогу здобув восьминіг, призовий фонд у розмірі $45 тисяч дістався фотографу. Дотепно, що для цього Гаетано навіть жодного разу не клацнув затвором камери. Дивимося заодно й інші роботи учасників конкурсу.

Фото: Steven Kovacs / Ocean Art

Фото: Kathrin Landgraf-Kluge / Ocean Art

Фото: Jon Anderson / Ocean Art

Фото: Thomas A. Gaitley / Ocean Art

Фото: Luke Gordon / Ocean Art

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются