Лайм

Переможець "Голосу країни" з вадами зору розповів, чому відмовився від операції на очах

Співак Іван Ганзера досі залишає будинок лише з дружиною

Незабаром після перемоги на "Голосі країни" в 2011 році співак з вадами зору Іван Ганзера міркував про операцію на очах. З народження хлопець практично нічого не бачить, але дуже цінує те, що має. Саме тому за ці 10 років він так і не наважився звернутися до лікарів.

Як розповів співак у другій частині інтерв'ю theLime, ймовірність поліпшити зір дуже мала, а втратити його назавжди - значно вища. "Офіційно діагноз звучить як часткова атрофія зорових нервів, - розповів Ганзера. - Наскільки знаю, раніше проводилися експерименти в деяких клініках Росії, Ізраїлю з відновленню нервів, але практично всі вони були невдалими".

Іван Ганзера з дружиною Фото: Facebook / @ivan.ganzera

За словами співака, в пресі його часто називають сліпим, але це не зовсім так, адже дещо він все ж бачить. "Тому я не наважуюся на таку операцію, мені дорого те, що у мене є, - продовжив він. - Нехай це навіть 3%, але так я можу побачити в цьому житті хоч щось. І це для мене значно важливіше, ніж те уявне майбутнє, яке може дати або не дати операція".

Зір Івана Ганзери став причиною критики співака в 2011 році - деякі глядачі "Голосу країни" були впевнені, що хлопцеві віддали перемогу на проекті з жалю. Сам же співак зазначив, що проблеми із зором ніколи не заважали йому жити повноцінним життям.

Читайте також на theLime першу частину великого інтерв'ю зі співаком, в якій він розповів, яким насправді був його контракт з великим лейблом після перемоги на шоу, і куди всі ці роки зникають переможці "Голосу країни".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Як склалася доля пластичного хірурга Андрія Іскорнєва після "Холостяка" - який вигляд має і де живе головний герой 3 сезону шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Український співак Monatik розповів, що запитували представники ТЦК, коли зупинили його в центрі Києва 10 травня

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова повідомила, що співак переніс складну операцію на серці та показала фото з реанімації