Лайм

Від юнги до бренд-шефа: хто став Шефом "Пекельної кухні" на Новому каналі

Проект стартує вже цієї осені

Восени Новий канал відчинить ворота в кухонне пекло, де заправляє суворий кулінарний диявол. Пекельний Шеф – хто він? Давайте знайомитися

Поки Новий канал шукає безстрашних кухарів, готових пройти всі кола гастрономічного пекла, ми готові представити того, хто його влаштує. Принциповий Шеф, який не прощає недбалості й неповаги до кухні. Він влаштує пекельну битву статей серед вогненних конфорок і киплячих каструль, щоб знайти бога або богиню кухонного Олімпу.

Алекс ЯкутовФото: Новий канал

"Пошуки Пекельного Шефа тривали більше року! – говорить керуючий директор каналу Ольга Задорожна. – На цю роль пробувалися безліч українських шеф-кухарів і рестораторів. Шукали справжнього професіонала, який хоче і може передати досвід. Принципового фахівця з непримиренним характером і повагою до ремесла. За яким цікаво не лише спостерігати, а й слухати. Кандидатів було багато, лідерів за підсумками кастингу – двоє, але тільки Алекс Якутов відповідав усім названим критеріям. І скажу чесно – я дуже хвилювалася, коли колеги виступали за його конкурента".

Свій кухарський шлях Алекс Якутов розпочав у шість років. Замість казок і захоплюючих оповідань зачитувався книгами рецептів, а в 12 років самостійно приготував шарлотку. Юнаком закінчив Якутське командне річкове училище. Хоч коком не служив, з камбуза його було вигнати.

"Капітан мені говорив: "Ти не там навчаєшся, синку". І я це розумів щоразу, як випікав для команди смачні пироги з рибою або смажив стейки з оленя", – згадує Алекс.

Потім було навчання в кулінарних школах Європи, активне стажування у зарубіжних кухарів Італії, Іспанії, США. Нові знання принесли плоди. Кар'єра Алекса пішла в гору. Він доріс до посади бренд-шефа, отримав престижну в кухарських колах премію «Пальмова гілка», став шеф-кухарем і партнером у ресторані «Гра з Вогнем», а згодом відкрив свій ресторан «Публіцист». Але й цього виявилося мало. Тепер у життя суворого шефа увійшла «Пекельна кухня». І учасникам реаліті під керівництвом такого досвідченого кулінара буде дуже несолодко.

Фото: Новий канал

"Пекельна кухня" – однозначно мій проект, – зізнається Алекс. – Там є пристрасть, життя, висока швидкість. Для учасників він стане практикою у сильній команді. Всі кухарі мріють потрапити на роботу до хорошого шефа і готові віддати за це багато. Їм випаде такий шанс. До учасників буду суворий, адже нутром відчуваю, якщо на кухні щось іде не так. Не терплю, коли брешуть і не люблять те, що роблять. Не прощаю недбалого ставлення до продуктів. Але вмію давати шанс, якщо бачу, що людина не може жити без кулінарії".

Фото: Новий канал

Алекс Якутов поставить крапку у вічній суперечці, хто крутіше готує – жінки чи чоловіки. Хто зможе витримати жар не лише розпечених плит, а й пристрастей на кухні? Кожну програму ресторан «Пекельної кухні» відчинятиме свої двері для гостей, щоб ті оцінили гастрономічні шедеври учасників. Кому вдасться пройти всі кола першого сезону кулінарного пекла – дізнаємося вже цієї осені на Новому каналі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Олена Зеленська відвідала Белград: подробиці візиту та образ першої леді

Зеленська разом із Кулебою відправилася з робочою поїздкою у Белград - яка ціль візиту та як виглядала перша леді

Буде власність нашого сина: Квіткова розповіла про поділ майна після розлучення з Добриніним

Даша Квіткова і Нікіта Добринін після розлучення поділили все порівну - колишні закохані планують купити квартиру сину Леву

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку