Лайм

10 років тому перемогу в "Холостяку" пророкували Яні Соломко: як і чим сьогодні живе фіналістка шоу

Дівчина встигла вийти заміж і розлучитися, а також активно будує кар'єру співачки

У фіналі першого сезону реаліті-шоу "Холостяк", яке вийшло на екрани в 2011 році, за серце американського танцюриста з українським корінням Максима Чмерковського боролися дві дівчини: харизматична Олександра Шульгіна та скромна Яна Соломко. Як відомо, холостяк обрав Шульгіну, чим дуже засмутив глядачів проекту. theLime вирішив з'ясувати, як склалося життя Яни після шоу.

Кадри фінального випуску шоу "Холостяк" (2011) Фото: facebook.com/TheBachelorUa

Зазначимо, що дівчина ще до "Холостяка" будувала свою співочу кар'єру. У вісім років Соломко вже виступала в дитячих вокальних конкурсах, серед яких були фестиваль "Червона рута" і телевізійний конкурс "Хочу бути зіркою". Потім неодноразово пробувала себе в народному шоу "Караоке на Майдані", і в 2006 році потрапила на проект "Шанс".

Яна Соломко в програмі "Караоке на Майдані" Фото: pinterest.com

Тоді її помітив відомий продюсер Ігор Кондратюк, який запросив Яну в американський аналог українського шоу, після участі в якому дівчина стала учасницею міжнародного колективу "Glam". Правда, він проіснував недовго, і особливої популярності це їй не принесло.

У 2010 році Соломко разом зі своїм знайомим створила групу "Залізні пігулки". Однак і вона незабаром розпалася.

Яна Соломко Фото: instagram.com/yana.solo

Яна вирішила на деякий час взяти паузу в творчості і взяла участь у новому телевізійному шоу "Холостяк". Глядачам ця боязка дівчина сподобалася з першого випуску, і саме їй пророкували перемогу. Вона різко відрізнялася від інших учасниць: у ній була та природність, яка імпонує суспільству. Однак у фіналі Максим Чмерковський підніс кільце її повній протилежності - веселій Олександрі Шульгиній, з якої, втім, відносини після шоу у нього так і не переросли у щось більше.

Максим Чмерковський і Яна Соломко Фото: скріншот програми на каналі СТБ

Можливо, саме завдяки реаліті про любов талановиту дівчину помітила продюсер Наталія Могилевська. У 2012 році вона стала учасницею популярної жіночої групи REAL O, коли її покинули Світлана Тарабарова та Регіна Тодоренко. За участю Яни дівчата записали популярні композиції "Ялинки", "Без нього", "Місяць".

Яна Соломко в складі групи REAL O Фото: pinterest.com

Однак уже в 2014 році Соломко покидає колектив і знову займається сольною кар'єрою. Вона записує пісні "Гімн щасливої жінки", "Boga ya", "За тобою".

В цьому ж році трапляються зміни і в особистому житті артистки - вона виходить заміж. Її обранцем став уродженець Донецька Олег Солодухов, який займався морськими перевезеннями. Причому про радісну подію Яна не знала до останнього. Молоді люди відправилися відпочивати в Домінікану, де і відбулися урочистості, які наречений приготував потай від неї.

Яна Соломко з чоловіком Фото: viva.ua

У цьому ж році вона брала участь у популярному шоу "Голос" в Туреччині. Яна вразила членів журі та глядачів виконанням народної української пісні "Вербова дощечка" - до неї розгорнулися три наставника з п'яти.

Уже в 2015 році Соломко народила чоловікові дочку Кіру. Пологи пройшли в Майамі, США. Дівчина була на сьомому небі від щастя і заявляла, що хоче мати багато дітей і велику сім'ю.

Яна Соломко з дочкою Кірою Фото: instagram.com/yana.solo

У 2016 році дівчина спробувала себе в новій ролі - вона уклала контракт з каналом СТБ і стала телеведучою шостого сезону програми "Зважені та щасливі". Вона дуже співпереживала всім учасникам проекту, так як сама неодноразово стикалася з проблемою зайвої ваги, особливо під час участі в "Холостяку".

Яна Соломко Фото: facebook.com/TheBachelorUa

Також дівчина недовгий час співпрацювала з продюсером Юрієм Нікітіним - вони створили проект "Янга", який потім став називатися Kazka.

У 2019 стало відомо, що Соломко розлучилася з чоловіком. У нечисленних інтерв'ю вона розповідала, що вони не зійшлися характерами, а колишній чоловік натякав, що у Яни був роман з американським співаком Джейсоном Деруло.

Яна Соломко Фото: instagram.com/yana.solo

Кілька років тому вона почала співпрацювати з російською компанією "Перше музичне Видавництво", яка свого часу продюсувала Івана Дорна і Дмитра Монатика. Дівчина змінила сценічне ім'я на творчий псевдонім Soyana.

Вона випустила міні-альбом "Без отрути", а в 2020 році - кліпи на пісні "Се ля ві", "Дим", "Карі очі", "Вогні міста".

В 2021 році Яна Соломко порадувала шанувальників новим синглом "Незвичайна".

Дівчина активно розвиває свої соціальні мережі, де публікує фото зі зйомок, сімейні знімки з дочкою і ділиться своїми думками і переживаннями. Судячи з усього, поки серце співачки є вільним.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Яна Соломко SOYANA (@ yana.solo)

В одному з постів вона відповіла також на популярне запитання, чому на даний момент вона будує свою співочу кар'єру в Росії.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Яна Соломко SOYANA (@ yana.solo)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також