Лайм

Через повінь в Австралії будинки людей штурмують тисячі павуків - таких сусідів не хоче ніхто

Тварини рятуються від рекордних паводків на південному сході країни

В Австралії рекордні дощі призвели до сильних паводків, в результаті чого миші, змії, павуки та інші істоти змушені шукати притулку в будинках людей. Користувачі соцмереж діляться фотографіями і відео вимушеного сусідства, жахаючи вразливу публіку.

Метт Ловенфосс показав у Facebook відео, яке зняв поруч зі своєю фермою в Новому Південному Уельсі.

"Все коричневе, що ви бачите, - це павуки, які намагаються врятуватися від повені, - розповів він CNN. - Подібні повені були в березні 2001 і березні 2013 року, і паводки завжди штовхали павуків до дому - найвищої точки на цій території. Дощ все ще йде, вода прибуває і наближається до будинку. Вранці павуки будуть по всьому будинку".

Ловенфосс не збирається залишати будинок через неприємних сусідів, серед яких є і місцеві змії.

"Павуки - не єдині тварини, які шукають притулок від води. На деревах повно змій. Якщо ви виведете човен, вони підпливуть до нього, намагаючись залізти на щось сухе. Те ж саме і з павуками, - сказав він. - Я виріс тут, тому завжди був поруч зі зміями, павуками та іншими тваринами. Вони не турбують мене, і зазвичай ми не перетинаємося занадто часто. Але коли настає повінь, вони повинні знайти місце, щоб висохнути".

Фото: Matt Lovenfosse

Мелані Вільямс з міста Максвілл в Новому Південному Уельсі також розмістила повідомлення про павуків, показавши, як вони повзають по воротах її будинку.

Користувачці TikTok Шене Варлей показала, як павуки сидять на паркані, поки внизу вирує вода. "Вони будуть підійматися по вашим ногам, щоб сховатися", - йдеться у підписі.

Сильні дощі на південному сході Австралії почалися 18 березня. До 22 березня майже 18000 людей були евакуйовані з постраждалих від повені районів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

В'ячеслав Узєлков повідомив про виписку з лікарні та розповів про самопочуття після кількох операцій

В'ячеслав Узєлков розповів про своє самопочуття після кількох перенесених операцій, а також показав фото з лікарні - його виписують

Обіцяємо представити найкращим чином: alyona alyona і Jerry Heil поїхали на "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil відправилися до міста Мальме на Євробачення 2024 - артистки показали, як їх проводжали на конкурс

Що зараз з епатажною зіркою "Євробачення" Неттою, яка співала з alyona alyona під час війни в Україні

Нетта Барзілай випускає пісні на івриті та займається волонтерством - ізраїльська співачка не говорить про війну в Україні