Лайм

Як зробити карбонару оригінальною: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Спробуйте вдома класичний рецепт з ноткою авокадо

Паста карбонара - класичне блюдо італійської кухні, популярне далеко за межами країни. Найчастіше її готують за стандартним рецептом, та суддя проекту СТБ "МастерШеф Професіонали-3" Ектор Хіменес-Браво знає, як і чим її урізноманітнити. Наприклад, ноткою авокадо.

Для приготування 2 порцій карбонари з авокадо нам знадобляться наступні інгредієнти: 1 яєчний жовток, 120 мл вершків, 1 зубчик часнику, половина лимона, сік, 55 гр. тертого пармезану, 3 смужки бекону, 225 гр. спагетті, 1 ст. л. оливкового масла.

Карбонара з Авокадо Фото: Канал СТБ

Підказки від Ектора:

  • для прикраси можна взяти улюблений багатьма мікрогрін, також це блюдо дуже добре поєднується з кінзою;
  • пармезан можна замінити будь-яким видом твердого сиру, а спагетті - на інший вид макаронів;
  • щоб спагетті не злиплися, під час приготування додайте трохи оливкового масла.

Як приготувати карбонару з авокадо:

Чистимо авокадо, виймаючи ложкою. Додаємо до чаші блендера разом з часником, лимонним соком, жовтком і щіпкою солі. Все збиваємо.

До однорідної маси потроху додаємо вершки, порціями. Можна також додати ще солі за смаком.

У вже відварену до стану аль денте пасту виливаємо соус і добре вимішуємо.

Додаємо трохи пармезану, бекону і знову перемішуємо.

Подаємо з беконом, пармезаном та мікрогріном.

Фото: Канал СТБ

Читайте також на theLime, як приготувати вдома гавайську піцу - простий і корисний рецепт для любителів курки з ананасами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також