Лайм

Філіп Кіркоров намагається оскаржити заборону на в'їзд до Литви через Крим - у Вільнюсі з цим не поспішають

Співак подав позов до суду з проханням скасувати заборону на в'їзд до країни

Окружний адміністративний суд Вільнюса прийняв скаргу російського поп-співака Філіпа Кіркорова, який намагається оскаржити заборону на в'їзд до Литви, винесену йому в січні 2021 року терміном на 5 років. Таким чином артиста покарали за "публічне виправдання окупації Криму" та "свідоме заперечення територіальної цілісності й суверенітету України".

Як пише місцевий портал Delfi з посиланням на прес-секретаря суду, Кіркоров просить скасувати прийняте рішення, але поки у Вільнюсі з цим не поспішають. Перше засідання у справі артиста ще не призначено.

Фото: Instagram / @fkirkorov

У свою чергу, в МЗС Росії вже встигли засудити "репресивне ставлення до артистів" з боку влади Литви. На думку російських чиновників, ми спостерігаємо приклад того, як "культура використовується неохайними литовськими політиками для викорінення доброго ставлення до Росії", яке нібито зберігається у литовських громадян.

У Литві лише додали, що тепер пильну увага буде прикута не тільки до російських артистів, які підтримують агресивну політику Росії, але й до громадян Білорусі, "які сприяли розправі над мирними протестувальниками" в Мінську та інших містах країни.

  • Якою була перша реакція Філіпа Кіркорова на заборону в'їзду до Литву? Співак одразу ж опублікував в мережі філософський пост для тих, хто "не живе кордонами" та закликав "об'єднатися з Лідером" РФ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця