Лайм

Організатори "Євробачення" відсторонили Білорусь від участі у конкурсі: причина

Нова пісня також порушує правила конкурсу

Цього року Білорусь не братиме участь у "Євробаченні". Європейський мовний союз уважно вивчив нову пісню гурту "Галасы ЗМеста", після чого був зроблений висновок, що вона, як і перша "Я научу тебя", порушує правила конкурсу.

У повідомленні EBU сказано, що 10 березня вони звернулися до Белтелерадіокомпанії, яка відповідає за участь Білорусі у "Євробаченні-2021", з проханням змінити стару пісню, оскільки вона ставить під сумнів неполітичний характер конкурсу, або представити іншу.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

БТРК у відповідь відправила нову пісню тих же виконавців, але вона, на думку організаторів "Євробачення", також порушує правила конкурсу.

"Оскільки БТРК не змогла подати заявку протягом продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі у 65-му конкурсі пісні "Євробачення" у травні", - заявили організатори.

  • Тим часом київський гурт Go_A, який представить на конкурсі Україну, кардинально змінив свою пісню SHUM. Саме з нею музиканти відправляться у Роттердам.
  • 65-й щорічний конкурс "Євробачення" відбудеться у Роттердамі (Нідерланди) та пройде у заявлені раніше дати - 18, 20 і 22 травня. Раніше його організатори затвердили формат на 2021 рік. Конкурс пройде по так званому сценарію "B" - з приїздом артистів у Роттердам, але з меншою кількістю журналістів і людей у команді кожного учасника.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля